4 Απρ 2016

Επικοινωνία Τσίπρα με Μπάιντεν και Ολάντ - Συμφωνία για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συνομιλία με τον Φρανσουά Ολάντ υπογραμμίστηκε η ανάγκη ...
άμεσης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος καθώς και πιστή τήρηση των όρων της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015.
Η συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Τζο Μπάιντεν επικεντρώθηκε στις διαπραγματεύσεις για το οικονομικό πρόγραμμα, στις εξελίξεις γύρω από την προσφυγική κρίση, καθώς και στην ενεργειακή συνεργασία στην περιοχή.
Σε σχέση με το οικονομικό πρόγραμμα, κοινός τόπος υπήρξε η ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης και πιστής τήρησης της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015 που προβλέπει μετά την πρώτη αξιολόγηση την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εντός του Απριλίου.
Όσον αφορά στην προσφυγική κρίση, υπογραμμίστηκαν οι προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για αποτελεσματική και ανθρώπινη διαχείριση του ζητήματος. Σε σχέση με τον ενεργειακό τομέα, τέλος, συζητήθηκε η λειτουργία των αγωγών TAP και IGB.
Πηγή:http://tvxs.gr