17 Ιουν 2021

Η Φθιώτιδα έδωσε δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει μόνο στα χαρτιά !!!

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΛΜΟ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ

Μια απεργιακή συγκέντρωση  που θύμισε τις καλύτερες στιγμές στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος στο νομό  με τις πλατείες γεμάτες απο εργαζόμενους που διεκδικούσαν τα δικαιωματά τους , πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πλατεία Διάκου απο το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Φθιώτιδας. Την ώρα που ...ολοκληρώνονταν η συζήτηση στη Βουλή και ξεκινούσε η ψηφοφορία για το εργασιακό νομοσχέδιο  ,το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Φθιώτιδας απαντούσε με μια δυναμική απεργιακή συγκέντρωση, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και ζητώντας  την απόσυρση του αντεργατικού νόμου. 

Η σημερινή  κινητοποίηση της Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Ε.Φ, κατά κοινή ομολογία ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων και χαρακτηρίστηκε από τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων αλλά και  εκπροσώπων σωματείων , επιμελητηρίων και τοπικών φορέων .

 

 

 

 

 

 

 

 


Η πρόεδρος του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας Σοφία Ανεστοπούλου δεν έκρυψε την ικανοποιησή της για την ανταπόκριση των εργαζομένων στο κάλεσμα του συνδικαλιστικού κινήματος και απο το βήμα της συγκέντρωσης έστειλε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους εργαζόμενους , τονίζοντας χαρακτηριστικά οτι ''σήμερα δίνουμε δυναμικό παρόν αγωνιζόμενοι ενάντια στην λιτότητα, στην ανεργία στην υπερφορολόγηση στην καταπάτηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

''Οι μεγάλες νίκες της εργατικής τάξης , είπε η Σοφία Ανεστοπούλου , κατακτήθηκαν στις πιο δύσκολες ιστορικές περιόδους.

''Με αυτήν την ιστορική αλήθεια καλούμαστε να αναμετρηθούμε και να φανούμε αντάξιοι. Με ενότητα καλούμαστε τώρα συλλογικά….. να δώσουμε σκληρή μάχη να ανακόψουμε τον αντιδραστικό και συντηρητικό κυβερνητικό κατήφορο και να δώσουμε ελπίδα και όραμα για νέες κατακτήσεις''.


 

Την συγκέντρωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος των Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Ανδρέας Κορέντζελος , η εκπρόσωπος των Επαγγελματοβιοτεχνών Χρύσα Μάστορα , ο β' αντιπρόεδρος της Διοίκησης του Εργατουπαλληλικού Κέντρου κ. Καραμέρης και ο γγ του Εργατουπαλληλικού Κέντρου και εκπρόδωπος του Σωματείου των ΕΛΤΑ Φθιώτιδας Βάιος Μπουρογιάννης . Μετά το τέλος της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της Λαμίας με κατάληξη τα γραφεία της Περιφέρειας στην Πλατεία Ελευθερίας οπου επιδόθηκε ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα .

Πηγή: http://www.lamiakos-typos.gr