4 Απρ 2016

Θάνου καλεί Τσατάνη να δώσει εξηγήσεις εντός δέκα ημερών για την υπόθεση Βγενόπουλου

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, έδωσε στο δικηγόρο της εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, έγγραφο με το οποίο εξειδικεύει «τι είναι αυτό που της αποδίδεται» κατά την πειθαρχική έρευνα σε βάρος της, σχετικά με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης ...
του Ανδρέα Βγενόπουλου. Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η Βασιλική Θάνου καλεί την εισαγγελέα Εφετών να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:
  • ποια ήταν η διαδικασία που ακολουθήθηκε ώστε να φτάσει στα χέρια της η δικογραφία του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,
  • υπήρχε συγκεκριμένη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για να διερευνηθούν συγκεκριμένα αδικήματα από την ελληνική Δικαιοσύνη (σ.σ.: συμφωνία η οποία να έγινε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου φέρεται να σημειώθηκε λεκτικό επεισόδιο μεταξύ της κ. Τσατάνη και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου)
  • αν «συμπτωματικά» την ημέρα που κάλεσε σε εξηγήσεις τον επιχειρηματία, εξέδωσε διάταξη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του.
Να σημειωθεί ότι η κυρία Θάνου εξειδίκευσε με την μορφή ερωτημάτων, το τι αποδίδεται στην κυρία Τσατάνη, μετά την αναφορά που κατέθεσε η τελευταία στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη και με την οποία χαρακτήριζε αόριστη την κλήση που έλαβε προς πειθαρχική απολογία και ζητούσε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.
Η κ. Τσατάνη έλαβε μέσω του συνηγόρου της, προθεσμία δέκα ημερών για να προετοιμάσει τις απαντήσεις της.
Πηγή:http://tvxs.gr