27 Απρ 2017

«Αιδώς!»: Πυρά Μαξίμου για τα ψέματα της ΝΔ

Σε οξύ ύψος η απάντηση κυβερνητικών πηγών για τα όσα ψευδή ανέφερε νωρίτερα ο Β. Κικίλιας σχετικά με τα αντίμετρα, το «4ο μνημόνιο» και την ελάφρυνση του χρέους - Με μία απαρίθμηση των «επιτευγμάτων» της ΝΔ δίνεται απάντηση στα ...
όσα ανέφερε η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στον ΑΝΤ1.

Όπως αναλυτικά υπογραμμίζουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου:
Αυτοί που λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία με το PSI και την έκρηξη της εισφοροδιαφυγής.
Αυτοί που υλοποίησαν ένα από τα σφοδρότερα σοκ λιτότητας στα χρόνια της κρίσης, που μεταφράζεται σε μέτρα ύψους 25,61 δισ. ευρώ τη διετία 2012 -2014.
Αυτοί που εκτόξευσαν την ελαστική εργασία στο 60% του συνολικού μεριδίου της απασχόλησης.
Αυτοί που έφτασαν την ανεργία των νέων στο 64%.
Αυτοί που αντάλλασαν επιστολές αβρότητας με τους Χριστοφοράκους και έπαιρναν δώρα από τη Siemens.
Αυτοί που υπέγραφαν συμβάσεις δημοσίων έργων με ρήτρες εξασφάλισης δισεκατομμυρίων για τους εργολάβους και έπειτα άφηναν τα έργα ανολοκλήρωτα.
Αυτοί που χρωστάνε εννιαψήφια νούμερα σε θαλασσοδάνεια και απαιτούσαν να τους χαριστούν, καταθέτοντας νύχτα τις σχετικές επαίσχυντες τροπολογίες στη Βουλή.
Αυτοί που μετέτρεψαν τη χώρα σε παρία, παντελώς απομονωμένη και ανήμπορη να παίξει το ρόλο που της αρμόζει σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη σταθερότητα και την συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και του Νότου της Ευρώπης.
Αυτοί που σήμερα, υπόσχονται να απολύσουν εκδικητικά δασκάλους, καθηγητές, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, γιατί έτσι τους επιτάσσει η ιδεολογία τους.
Αυτοί που σήμερα εξαγγέλλουν νέες συγχωνεύσεις νοσοκομείων και μάλιστα παιδιατρικών.
Αυτοί που σήμερα δεσμεύονται να μετατρέψουν τη χώρα σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, βαθαίνοντας την απορρύθμιση της εργασίας, καταργώντας κάθε εργατικό δικαίωμα.
Αυτοί που σήμερα παρακαλούν να τους δοθεί η δυνατότητα να υπογράψουν τόσα και άλλα τόσα από τα αντικοινωνικά μέτρα που προτείνει η ακραία πτέρυγα των δανειστών.
Αυτοί λοιπόν, έχουν σήμερα το θράσος όχι απλά να μην απολογούνται, αλλά επιμένουν να ψεύδονται.
Να ψεύδονται για το πλεόνασμα που θα ενεργοποιήσει τα αντίμετρα το 2019 και το 2020, το οποίο είναι στο 3,5% και τίποτα παραπάνω.
Να ψεύδονται για το ότι υπάρχει στο τραπέζι το 4ο μνημόνιο, το οποίο άλλωστε είναι το πολιτικό πρόγραμμα που καταθέτουν για να γίνουν αρεστοί στους ακραίους εκ των δανειστών και να επανέλθουν στην εξουσία.
Να ψεύδονται για το χρέος ενώ υπάρχει η απόφαση του Eurogroup από το Μάϊο του 2016 που ορίζει τα βήματα για την ελάφρυνση του.
Αιδώς!

 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Β. Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, την Τετάρτη, ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση τα εξής:
 
«Από το Μαξίμου και τη μεγάλη ζωή, πώς να δει ο κ. Τσίπρας την τραγική πραγματικότητα, που βιώνουν οι Έλληνες; 
 
1.000 κατασχέσεις την ημέρα!
 
Αφού πρώτα τους είπε ψέματα και τους υποσχέθηκε τα πάντα, τους υπερφορολογεί άγρια και τους παίρνει τα σπίτια. 
 
Και σαν να μην έφτανε αυτό, εμφανίζεται, χθες στους τηλεοπτικούς δέκτες, να τους κουνάει το δάχτυλο, με αλαζονεία, έπαρση και αυταρέσκεια. 
 
Το πλεόνασμα Τσίπρα του 2016, να γνωρίζουν οι Έλληνες, ότι είναι υπερφορολόγηση + κατασχέσεις + το Κράτος δεν πληρώνει όσα χρωστάει στους ιδιώτες. Δεν πάει στην κοινωνία, αλλά στην οικοδόμηση ενός κομματικού Κράτους με διορισμούς ημετέρων από τις πόρτες και τα παράθυρα σε φορείς, Υπουργεία και κομματικά γραφεία. 
 
Και κάτι ακόμη για τους αυτοσχεδιασμούς του. 
 
Του ζητούσαν λέει 42 φορές πάνω τα μέτρα που παίρνει τώρα: 3,6 δις μέτρα που φέρνει επί 42 φορές = 151,2 δις μέτρα. 
 
Η επιστήμη και οι Έλληνες σηκώνουν τα χέρια ψηλά!
 
Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του σε γραφικότητα. 
 
Και κάτι ακόμη για τις αλχημείες του.
 
Για να επιστρέψει αντίμετρα στην ελληνική κοινωνία, 2% του Α.Ε.Π., πρέπει να πιάσει πρωτογενή πλεονάσματα 5,5% του Α.Ε.Π. το 2019. Δηλαδή 10 δις σύνολο. 
 
Άρα ξανακοροϊδεύει τον κόσμο. Και εμείς στην απάτη του κ. Τσίπρα, δεν θα γίνουμε συνένοχοι. Δεν ψηφίζουμε μέτρα, δεν ψηφίζουμε αντίμετρα. 
 
Η χώρα είναι σε λάθος δρόμο και η ελληνική κοινωνία βυθίζεται στην αβεβαιότητα. 
 
Αλλά ο κ. Τσίπρας έφτιαξε ένα παραμύθι και πρέπει αυτό το παραμύθι να το μασήσουν οι Έλληνες. 
 
Θα μας βγάλει από τα Μνημόνια. 
 
Πώς θα μας βγάλει από τα Μνημόνια αφού έχει συμφωνήσει σκληρά μέτρα μετά το 2018; 
 
Λέει ψέματα!
 
Έχει ήδη δεχτεί και φέρνει, τέταρτο Μνημόνιο, με υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια, χωρίς χρηματοδότηση. 
 
Δεν έχει πάρει τίποτα για το χρέος, γιατί στα μάτια των εταίρων μας είναι αναξιόπιστος και ούτε αυτό που έχει προσυμφωνηθεί δεν του δίνουν. 
 
Τι και αν από το “Go back κ. Μέρκελ” έγινε χτες “η ανοιχτόμυαλη ηγέτις” ή από το “όσοι δεν είναι καλά στη ψυχή τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους ούτε της Ευρώπης” που είχε πει φωτογραφίζοντας τον κ. Σόιμπλε, χτες έγινε “ένας πολύ σοβαρός και σεβαστός πολιτικός αντίπαλος που είναι σε μια συμμαχική Κυβέρνηση”.
 
Βολικός ο κ. Τσίπρας για τα ξένα συμφέροντα. 
 
Κόβει ξανά μισθούς και συντάξεις, μειώνει το αφορολόγητο, ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία. 
 
Ξεχειλίζει η οργή των Ελλήνων, γιατί έχουν καταλάβει, ότι δεν υπάρχει κάτι που δεν θα έδινε, για την καρέκλα. 
 
Στον αντίποδα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, καταθέτει στους Έλληνες μια άλλη πρόταση. Με υπευθυνότητα και αξιοπιστία, ενώνοντας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας. 
 
Η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα με ένα πρόγραμμα μείωσης της φορολογίας, μείωσης των δαπανών του Κράτους, επενδύσεων, νέων θέσεων εργασίας και στήριξης των αδυνάμων. 
 
Η αλήθεια θα κερδίσει το ψέμα. 
 
Οι Έλληνες θα ανταμειφθούν για τους κόπους τους. 
 
Η χώρα θα τα καταφέρει. 
 
Η Ελληνική κοινωνία το αξίζει και το μπορεί. 
 
Πλέον όλοι έχουν καταλάβει ότι ικανή και αναγκαία συνθήκη, είναι να φύγει η πιο αποτυχημένη Κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης». 
Πηγή: https://left.gr