29 Σεπ 2015

Διπλό τετ α τετ Τσίπρα - Ομπάμα - Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες

Διπλό τετ α τετ Τσίπρα - Ομπάμα - Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες - Media
Δυο φορές μέσα σε λίγες ώρες συναντηθήκαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
"Good job, Alexis"
Το πρώτο τετ α τετ σημειώθηκε στη δεξίωση ....
που παρέθεσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν για τους ηγέτες που βρέθηκαν στη γενική συνέλευση του Οργανισμού.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος συνεχάρη τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την επανεκλογή του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος σηκώθηκε μάλιστα από το τραπέζι του και κατευθύνθηκε σε εκείνο του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας του χαρακτηριστικά «Good job, Alexis» ενώ τον χτύπησε φιλικά στην πλάτη.
Η δεύτερη συνάντηση
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Mega, οι δυο άνδρες συνομίλησαν για σχεδόν τρία λεπτά λίγο στη δεξίωση που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Το τετ α τετ Τσίπρα – Ομπάμα έγινε επίσης σε εγκάρδιο κλίμα, με τους δυο άνδρες να μιλούν ακόμη και για το Κυπριακό.
Ο Μπαράκ Ομπάμα σύστησε τον Αλέξη Τσίπρα στη σύζυγό του Μισέλ ως τον άνθρωπο που έχει κερδίσει απανωτές εκλογές.
Μπαράζ επαφών
Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπινγκ, ο οποίος προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί τη χώρα του μέσα στο 2015. Οι δύο πλευρές υπογράμμισαν τη στρατηγική σημασία της ελληνοκινεζικής συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων, του εμπορίου, του τουρισμού, της ναυτιλίας και των μεταφορών, καθώς και στον πολιτιστικό τομέα. Συζήτησαν, επίσης, για τις εξελίξεις σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα, καθώς και για την κρίση στην Συρία.
Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε επίσης στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης με τον Πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο, την Πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ και τον Πρόεδρο του Ισημερινού, Ρ. Κορία.
Το πρόγραμμα της Τρίτης
Πυκνό πρόγραμμα περιλαμβάνει η ατζέντα του Έλληνα Πρωθυπουργού και για την τρίτη ημέρα της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη. Ο Αλέξης Τσίπρας, θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, καθώς επίσης και με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.
Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας:
Θα έχει συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη (9:30-10:00 ώρα Αμερικής, 4:30-5:00μμ ώρα Ελλάδος).
Στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη Συνάντηση Κορυφής υπό την προεδρία του Μπάρακ Ομπάμα για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και του ISIL (10:30-14:00 ώρα Αμερικής, 19:30-21:00 ώρα Ελλάδος).
Ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην ομιλία του κ. Αναστασιάδη (16:00 ώρα Αμερικής, 23:00 ώρα Ελλάδος).
Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, έχει προγραμματιστεί για τις 17:40-17:50 τοπική ώρα (00:40-00:50 ώρα Ελλάδος).
Εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας θα παραστεί στη δεξίωση της ΕΕ (18:30-20:30 ώρα Αμερικής, 1:30-3:30πμ ώρα Ελλάδος)
Αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με την ομογένεια (19:30 ώρα Αμερικής, 2:30 ώρα Ελλάδος)
Το πρόγραμμα της ημέρας θα ολοκληρωθεί με δείπνο προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργό και της ελληνικής αντιπροσωπείας από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο (20:30 ώρα Αμερικής, 3:30 ώρα Ελλάδος)

Πηγή: topontiki.gr