24 Ιουν 2013

ΕΡΤ: Με εξώδικο προς το ΥΠΟΙΚ απαντούν οι εργαζόμενοι

Εξώδικο, το οποίο είναι υπογεγραμμένο από την πλειοψηφία των εργαζομένων της ΕΡΤ, θα αποσταλεί στο υπουργείο Οικονομικών, την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013.
Σε αυτό, η νομική υπηρεσία των εργαζομένων αναφέρει ότι η απόλυσή τους δεν γίνεται δεκτή, καθώς θεωρείται «παράνομη» και «άκυρη», ενώ δεν...

αποδέχονται ούτε το ποσό της αποζημίωσης που έχει καταβληθεί σε πολλούς από αυτούς (μισθοί δύο μηνών για τους αορίστου χρόνου και ένας μισθός για τους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου). Όπως αναφέρεται στο εξώδικο, δεν υπάρχει αιτιολογία για την καταβολή του ποσού αυτού, δεδομένου ότι δεν έχει κοινοποιηθεί σε κανέναν η απόλυση.
Όπως αναφέρεται στο εξώδικο επίσης, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία στον χώρο εργασίας τους όλο το διάστημα μετά το οποίο η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με συνέπεια να προσφέρεται κανονικά το προϊόν της εργασίας τους, με την κυβέρνηση όμως «με το μαύρο που έχει ρίξει να μην το δέχεται», παρά και την απόφαση του ΣτΕ που δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Στις 13:00 της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί επίσης συνέντευξη τύπου των εργαζομένων, όπου θα ανακοινωθεί το κόστος σε οικονομικούς όρους που επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο μετά το «μαύρο» που έχει πέσει από τις 11 Ιουνίου στις συχνότητες της ΕΡΤ.


Εν τω μεταξύ, 27 δικηγόροι της Θεσσαλονίκης ζητούν, με μηνυτήρια αναφορά προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την ποινική δίωξη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Σίμου Κεδίκογλου, καθώς δεν εφάρμοσαν την προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ περί του κλεισίματος της ΕΡΤ.

Οι 27 δικηγόροι ζητούν να ασκηθεί ποινική δίωξη στους υπουργούς για μη εφαρμογή της διαταγής και παράβαση καθήκοντος.

Πηγή:http://www.zougla.gr