22 Φεβ 2015

Ο Κρούγκμαν αφήνει άλαλα τα χείλη των αμφισβητιών: «Η Ελλάδα πέτυχε μια συμφωνία η οποία την βρίσκει σε πολύ καλύτερη κατάσταση» (διαβάστε όλο το άρθρο του στους N.Y. Times)

Στο πλέον πρόσφατο άρθρο του στους «New York Times» ο Πολ Κρούγκμαν αποστομώνει όσους με καλή ή κακή προαίρεση αμφισβητούν τη σπουδαιότητα της συμφωνίας της Παρασκευής στο Eurogroup για τη χώρα μας. Ο νομπελίστας οικονομολόγος τονίζει πως η Ελλάδα πέτυχε μια συμφωνία η οποία την βρίσκει σε ....
πολύ καλύτερη κατάσταση καθώς κατάφερε να κερδίσει χρόνο για να πάρει ανάσες στο πλαίσιο της μεγάλης αναμέτρησης που αναμένεται σε λίγο καιρό.
Σύμφωνα πάντοτε με τον ίδιο, «η Ελλάδα κατάφερε να αποτρέψει μια πιστωτική κρίση και ακόμα χειρότερα την πιθανότητα να τραβήξει η ΕΚΤ την πρίζα από τις ελληνικές τράπεζες». Ο κ. Κρούγκαν υπογραμμίζει πως το επόμενο βήμα θα γίνει σε τέσσερις μήνες από τώρα, όταν η χώρα μας θα προσπαθήσει να επιτύχει χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. «Δεν ξέρουμε πώς θα καταλήξει, αλλά τίποτε από όσα συνέβησαν δεν αποδυναμώνει την ελληνική θέση. Ας υποθέσουμε πως η Γερμανία επιμένει σε πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% και η Ελλάδα λέει όχι. Τι θα γίνει; Πριν κάποια χρόνια η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αντίποινα μόνο και μόνο για λόγους διατύπωσης. Τώρα όχι. Τώρα η Ελλάδα κατάφερε να κερδίσει περισσότερο χαλαρούς όρους για το 2015 και χώρο για να προετοιμαστεί για τη μεγάλη μάχη που θα έρθει σε τέσσερις μήνες», καταλήγει ο διάσημος οικονομολόγος.
Διαβάστε εδώ όλο το άρθρο στους "New York Times".
 
Πηγή: koutipandoras.gr