22 Φεβ 2015

«Θα φύγω από την κυβέρνηση αν δεν τηρήσει όλες τις κόκκινες γραμμές, αλλά θα τις τηρήσει»

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε πως θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν δεν τηρήσει όλες τις «κόκκινες γραμμές» που χάραξε προεκλογικώς.
«Δεν τέλειωσαν οι "κόκκινες γραμμές" μας, ....
επειδή υπογράφηκε αυτή η συμφωνία - εκεχειρία. Αυτό που κερδίσαμε το τελευταίο διάστημα του τετραμήνου είναι ένα διάστημα εκεχειρίας, δεν είναι οριστική λύση των προβλημάτων. Αν πέσουμε πάλι σε τοίχο, τότε ενδεχομένως θα έχουμε ρήξη μετά. Αν οι εταίροι μας επιμείνουν να πάρουμε πίσω τις δικές μας "κόκκινες γραμμές", εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω και δεν θα υπάρξει συμφωνία τότε», υπογράμμισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΣΚΑΙ.
«Προφανώς, δεν θα μείνω στη θέση μου, όσο αυτά που θεωρώ "κόκκινες γραμμές" δεν γίνουν σεβαστά. Αλλά δεν είναι προσωπικό θέμα. Η κυβέρνηση πρόκειται να σεβαστεί τις "κόκκινες γραμμές" της», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, προσθέτοντας πως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμοσθεί σε ορίζοντα τετραετίας, ενώ για άλλη μία φορά επανέλαβε πως όχι μόνο δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά αντίθετα θα γίνουν προσλήψεις.
Πηγή: koutipandoras.gr