10 Φεβ 2015

Κουρουμπλής: Στα ασθενοφόρα τα χρήματα από τη BMW και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Να δοθούν τα χρήματα από την πώληση της BMW και του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο υπουργείο Υγείας ώστε να επισκευαστούν 120 ασθενοφόρα, ζήτησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από την Κυβέρνηση.«Ζητήσαμε και πήραμε την...
έγκριση της κυβέρνησης ότι η περίφημη BMW που θα πωληθεί και το αεροσκάφος, να δοθούν στο υπουργείο Υγείας, γιατί οι προκάτοχες ηγεσίες δεν βρήκαν 800.000 για να επισκευάσουν τα 120 ασθενοφόρα», είπε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι το υπουργείο προχωρά στην πρόσληψη 1.000 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων προχωρεί το υπουργείο Υγείας, εντός του επόμενου τριμήνου. Επιπλέον, πρόκειται να στελεχωθούν οι δομές Υγείας της χώρας με διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό με την επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την προσδοκία το υπουργείο Υγείας να έχει προτεραιότητα και σημαντικό μερίδιο νέων προσλήψεων από τις συνολικά 11.500 προσλήψεις που προβλέπονται για το 2015.
Τόνισε επίσης, ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η δημόσια Υγεία και οι χρόνιες παθήσεις θα αποτελέσουν τις προτεραιότητες ενός συστήματος που η στρατηγική του θα στηρίζεται στην πρόληψη, ενώ έθεσε ως μέριμνα τη λειτουργία θεσμών που θα εξασφαλίζουν τη διαφάνεια και θα υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, με επίκεντρο τις προμήθειες, ώστε «να σταματήσει το πάρτι της τελευταίας δεκαετίας των κατ’ εξακολούθηση αναθέσεων».
Όπως μάλιστα επισήμανε ο κ. Κουρουμπλής, διατάχθηκε διαχειριστικός έλεγχος σε τέσσερις μεγάλους οργανισμούς και θα επεκταθεί παντού «και όπου υπάρχουν θύλακες διαφθοράς».
Ακόμη, ο υπουργός Υγείας εξήγγειλε την ολοκλήρωση ενός σύγχρονου πληροφοριακού συστήματος, ένα αντίστοιχο «Taxis στην Υγεία», στο πλαίσιο της σύνδεσης της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) με όλες τις δομές και τις δράσεις στο χώρο της Υγείας. «Σκοπός είναι να εξασφαλίσουμε ένα πλήρες σύστημα που θα ελέγχει, θα παρακολουθεί και θα στηρίζει το σύστημα Υγείας, προκειμένου η αποτελεσματικότητα, τόσο στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, όσο και στην ποιοτική ιατρική φροντίδα, να αποτελέσει πραγματικότητα» είπε και προσέθεσε πως τίθεται άμεσα σε εφαρμογή η ψηφιακή υπογραφή και το νέο σύστημα ελέγχου απάτης μέσω της ΗΔΙΚΑ, με στόχο την άμεση παρέμβαση στις πηγές κόστους του συστήματος.
Επιπροσθέτως, ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε την αξιοποίηση του υγειονομικού χάρτη, ο οποίος θα συμβάλει αποφασιστικά στον καλύτερο σχεδιασμό του σύγχρονου συστήματος Υγείας.
Τέλος, ανακοίνωσε ότι θα αλλάζει ριζικά το μοντέλο της πολιτικής φαρμάκου, με στόχο να γίνει η Ελλάδα χώρα έλευσης, έρευνας και επενδύσεων στην παραγωγή φαρμάκου. Όπως είπε, η παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα θα έχει δύο στοχεύσεις: την κάλυψη των αναγκών της χώρας και τη συμβολή στην πραγματική ανάπτυξη, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους επιστήμονες.
Πηγή:http://www.enikos.gr