18 Φεβ 2015

Φαλσιανί: Θέλω να βοηθήσω τον ΣΥΡΙΖΑ στο «κυνήγι» της φοροδιαφυγής

Την πρόθεσή του να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να πέσει άπλετο φως στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, βοηθώντας στην αποκάλυψη των ονομάτων που σβήστηκαν από αυτή, επανέλαβε την Τετάρτη (18/2)...
από τη Ρώμη ο Γαλλοϊταλός Ερβέ Φαλσιανί.
«Δεν θέλω να κάνω αναφορά σε ονόματα της λίστας, είναι αντικείμενο με το οποίο πρέπει να ασχοληθούν οι δικαστές», δήλωσε ο Φαλσιανί, πρώην υπάλληλος της τράπεζας HSBC, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του, «Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων» (La Cassaforte degli evasori), σε βιβλιοπωλείο της ιταλικής πρωτεύουσας.
«Σε ό,τι αφορά τη φοροδιαφυγή πρέπει να γίνει τεράστια δουλειά. Στην περίπτωση της Ελλάδας έχει έρθει στο φως μόνον το 1% του φαινομένου», πρόσθεσε ο Φαλσιανί, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με αυτή που στη χώρα μας είναι ευρέως γνωστή ως λίστα Λαγκάρντ, αναφερόμενος στις καταθέσεις στο εξωτερικό.
«Θεωρώ ότι το όλο θέμα πρέπει να αντιμετωπισθεί, πρώτα απ' όλα, από την πολιτική (ηγεσία). Με τα μέλη του Podemos συνεργαζόμαστε για να καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα κατά της φοροδιαφυγής, το πρόγραμμα των πρώτων εκατό ημερών διακυβέρνησης. Την ίδια συνεργασία νομίζω ότι μπορούμε να αναπτύξουμε και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την ελληνική κυβέρνηση, διότι οι φορολογικές απάτες και η φοροδιαφυγή, χωρίς την καθοριστική συμβολή νέων πολιτικών, δημοσιογράφων και μη κυβερνητικών οργανώσεων, δεν είναι δυνατόν να καταπολεμηθούν».