18 Φεβ 2015

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης (18/02/2015) στη Βουλή, ο κ. Παυλόπουλος εκλέχτηκε στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας μας, λαμβάνοντας 233 ψήφους.Την υποψηφιότητα του κ. Παυλόπουλο στήριξαν οι...
βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της ΝΔ.Έτερος υποψήφιος ήταν ο καθηγήτης, Νίκος Αλιβιζάτος, τον οποίο είχε πρότεινε το Ποτάμι. Την υποψηφιότητα Αλιβιζάτου στήριξε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Αλιβιζάτος συγκέντρωσε 30 ψήφους.
«Παρών» (32) ψήφισαν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 5 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε δηλώσει πως θα απείχε από τη διαδικασία.
Οι άλλοι τέσσερις απόντες βουλευτές ήταν ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης (ΣΥΡΙΖΑ) που είναι ασθενής, η Ιωάννα Γαϊτάνη (ΣΥΡΙΖΑ) που είχε διαφωνήσει με την επιλογή υποψηφίου από το χώρο της Κεντροδεξιάς, ο Αλέκος Κοντός (ΝΔ) που βρίσκεται στο εξωτερικό και δήλωσε ότι θα ψήφιζε τον Προκόπη Παυλόπουλο και ο Σάββας Αναστασιάδης (ΝΔ) που δήλωσε ότι βρίσκεται στο εξωτερικό, σημειώνοντας ότι θα ψήφιζε τον Προκόπη Παυλόπουλο.