17 Φεβ 2015

Μαξίμου: Εξετάζουμε αίτημα επέκτασης της δανειακής σύμβασης

Μόνο το ενδεχόμενο να ζητήσει επέκταση της δανειακής σύμβασης, διαχωρίζοντας την σαφώς από το πρόγραμμα – Μνημόνιο, εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.  «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα. Δεν πρόκειται να ζητήσουμε παράταση του...
προγράμματος/Μνημονίου» διευκρινίζουν από την κυβέρνηση αμέσως μόλις έγιναν γνωστές οι πληροφορίες ότι η ελληνική πλευρά εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει εξάμηνη παράταση.
Η πληροφορία ήρθε από ευρωπαϊκές πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters και ανέφερανότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει αίτημα για την παράταση της δανειακής σύμβασης για έξι μήνες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ελλάδα προτίθεται να καταθέσει το σχετικό αίτημα αύριο Τετάρτη. Θα αφορά την παράταση κατά έξι μήνες της δανειακής σύμβασης. Όπως έγινε γνωστό, η σχετική επιστολή θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Πρόκειται για προτάσεις που περιλαμβάνονταν στο σχέδιο Μοσκοβισί και αποδέκτης θα είναι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος θα κληθεί να αποφασίσει αν θα συγκληθεί Eurogroup. (Διαβάστε αναλυτικά στο tvxs.gr: Γέφυρα 3 σημείων για συμφωνία ανοίγει η Ελλάδα: Ποιά αποδέχεται)
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο υπ. Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε συνάντηση με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, σήμερα, κατά την οποία συζήτησαν το θέμα των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους της.
Πηγή:http://tvxs.gr