17 Φεβ 2015

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

1. Έτοιμη για παράταση του ελληνικού προγράμματος η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Reuters. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα προτίθεται να καταθέσει το σχετικό αίτημα αύριο Τετάρτη,...
για την παράταση κατά έξι μήνες της δανειακής σύμβασης. Όπως έγινε γνωστό, η σχετική επιστολή θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
3. Οι αντιδράσεις των κομμάτων αναφορικά με την υποψηφιότητα Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Δε θέλει Παυλόπουλο, προτείνει Αλιβιζάτο για Πρόεδρο το Ποτάμι, ενώ τον Ν. Αλιβιζάτο θα στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ. Αυτονόητη η στήριξη της ΝΔ στον Προκόπη Παυλόπουλο. Το ΚΚΕ δηλώνει «παρών» στην ψηφοφορία για Πρόεδρο ανεξαρτήτως από το πρόσωπο.
4. «Δεν αναμένεται να υπάρξει ξαφνικό τέλος της χορήγησης ρευστότητας μέσω του ELA αυτή την εβδομάδα». To δήλωσαν στο Reuters την Τρίτη πηγές προσκείμενες στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τονίζοντας ότι συνεχίζεται ομαλά η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών μέσω του Μηχανισμού Παροχής Έκτακτης Ρευστότητας. Σύμφωνα, πάντα, με το Reuters, «την άποψη αυτή συμμερίζονται πολλοί οικονομολόγοι που όπως λένε χαρακτηριστικά αποκλείεται ο Μάριο Ντράγκι, επικεφαλής της ΕΚΤ, να επιλέξει να ‘βγάλει από την πρίζα’ τις ελληνικές τράπεζες».
5. Προκαλεί και τορπιλίζει ξανά τις γέφυρες ο Σόιμπλε. Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω το τελεσίγραφο του χθεσινού Eurogroup, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ διαμήνυσε μετά τη συνεδρίαση του Ecofin ότι η μόνη περίπτωση να υπάρξει συμφωνία είναι να δεσμευτεί η Αθήνα για ολοκλήρωση του Μνημονίου.
6. «Λύση μπορεί να υπάρξει και θέλουμε να υπάρξει», η δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή. Αναφέρθηκε λεπτομερώς στα της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους αλλά και στο νομοθετικό έργο που άμεσα θα προωθήσει η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων, ο Αλ. Τσίπρας απάντησε στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέγοντας: «Θα ήθελα φιλικά να του επισημάνω ότι θα ήταν καλύτερα να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό».
7. Κλείνει η Αμυγδαλέζα, δημιουργούνται ανοικτές δομές φιλοξενίας μεταναστών. Στη σχετική απόφαση κατέληξαν οι υπουργοί Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, και Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης. Αναλυτικά οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση αναφορικά με το μεταναστευτικό.
8. Διαβάστε ακόμη, για το άγριο έγκλημα στο Σφηνάρι Κισσάμου Χανίων. Ηλικιωμένο ζευγάρι βρέθηκε νεκρό μέσα στο σπίτι του. Όλες οι λεπτομέρειες της υπόθεσης.
9. Έκρυθμη η κατάσταση στην Ουκρανία. «Κενό γράμμα» η εκεχειρία, μαίνονται αιματηρές συγκρούσεις στις ανατολικές επαρχίες της χώρας.
10. Τέλος, διαβάστε για το «Stand with Greece», μια διαδικτυακή καμπάνια στήριξης της Ελλάδας.
* Το σκίτσο του Soloup δημοσιεύεται στο Anthropolikos.wordpress.com

Πηγή:http://tvxs.gr