22 Φεβ 2015

Δημοσκόπηση: Το 80% εγκρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Ιστορικών διαστάσεων πολιτική μεταβολή δείχνουν τα στοιχεία της πανελλαδικής δημοσκόπησης της Public Issue για την «Αυγή», που διεξήχθη από τις 12 έως τις 17 Φεβρουαρίου.Σύμφωνα τη δημοσκόπηση η θετική εντύπωση για την κυβέρνηση φτάνει στο 81%,...
ενώ για την αντιπολίτευση το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 16%. Οι αρνητικές γνώμες για την κυβέρνηση, σύμφωνα με τα στοιχεία είναι μόλις στο 11% και για την αντιπολίτευση στο 74%.
Την ίδια στιγμή, συντριπτικά είναι τα ποσοστά που συγκεντρώνει η έγκριση στους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση που φτάνει στο 80% έναντι 13% οι οποίοι διαφωνούν.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση:
-86% των ερωτηθέντων αισθάνονται εθνικά υπερήφανοι και μόνο το 13% δεν αισθάνεται υπερηφάνεια
-Στο 87%, αυξημένη κατά 42 ποσοστιαίες μονάδες, η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα, που θεωρείται κατάλληλος για πρωθυπουργός με 73%
- Υψηλή η δημοτικότητα του Γιάννη Βαρουφάκη με 75% και με 24% αρνητικές γνώμες
-Ανεβασμένη η δημοτικότητα του Πάνου Καμμένου στο 57%. Σταθερή στο 42% η δημοτικότητα του Σταύρου Θεοδωράκη. Στο 39% ανεβασμένη κατά οκτώ μονάδες η δημοτικότητα του Δημήτρη Κουτσούμπα. Μεγάλη πτώση στη δημοτικότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου που έφτασε στο 17% από 28%.
-Στο 24%, μειωμένη κατά 19 μονάδες, η δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά, που θεωρείται κατάλληλος για πρωθυπουργός με 12%
-Στο 74% οι αρνητικές γνώμες για τον πρόεδρο της ΝΔ
- Το 64% θεωρεί σωστή την κατεύθυνση της χώρας και 20% λάθος
- Το 49% έχει την άποψη ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και το 15% χειρότερα
Ενδεικτικό των θετικών προσδοκιών που έχουν πλέον οι πολίτες για την πορεία της οικονομίας με τη νέα κυβέρνηση είναι ότι τώρα μόλις το 15% θεωρεί πως τα πράγματα θα πάνε χειρότερα, ενώ με την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου το ποσοστό αυτό έφτανε στο 39,9%.
- Θετικά αξιολογεί την κυβέρνηση το 69%
-Στο 83% η απόρριψη του Μνημονίου, ενώ μόλις το 6% τάσσεται υπέρ της εφαρμογής του