21 Φεβ 2015

ΣΥΡΙΖΑ: O Σαμαράς είναι υπόλογος για τη μνημονιακή καταστροφή

Σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνησή του, απαντώντας στην κριτική που άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός για τις αποφάσεις του χθεσινού (20/2) Eurogroup, εξαπέλυσαν κύκλοι του Μαξίμου, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα γύρισε σελίδα μέσα από μια...
σκληρή, δύσκολη, επίμονη και, ίσως, για πρώτη φορά αληθινή διαπραγμάτευση».
Ο κ. Σαμαράς, προσθέτουν κυβερνητικές πηγές, «είναι υπόλογος για τη μνημονιακή καταστροφή και για την προσπάθεια παγίδευσης της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Επένδυσε το πολιτικό του μέλλον στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης. Και απέτυχε».
Σύμφωνα με την κυβέρνηση «οι δυνάμεις του μνημονίου δεν μπορούν να κατανοήσουν πως μία κυβέρνηση υλοποιεί τα όσα έλεγε προεκλογικά, πως απέναντι στο φόβο και τη δουλικότητα αντιπαραβάλει την ελπίδα και την ενότητα, πως μπορεί να κυβερνήσει, χωρίς να σκύβει το κεφάλι».
«Η διαπραγμάτευση δεν τελείωσε, θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, όσο η κοινωνία είναι δίπλα μας», τονίζουν επίσης χαρακτηριστικά κυβερνητικοί κύκλοι, καταλήγοντας ότι «οι πολίτες γνωρίζουν ποιος τους λέει την αλήθεια, ποιος εργάζεται για την κοινωνική σωτηρία, ποιοι του έδιναν ψεύτικες υποσχέσεις την ίδια ώρα που «κυβερνούσαν» μέσα από e-mails και τηλεφωνικές εντολές».