24 Νοε 2014

«Η κυβέρνηση σε ρόλο καρπαζοεισπράχτορα της τρόικας»

Κατεδάφιση των συντάξεων καταγγέλλει ο Δ. Στρατούλης
«Η κυβέρνηση σε ρόλο καρπαζοεισπράχτορα της τρόικας κατεδαφίζει τις συντάξεις», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας για ασφαλιστικό και εργασιακά....
Ο ίδιος λέει «όχι» στα νέα μνημονιακά μέτρα και ζητά «να φύγει τώρα η κυβέρνηση».Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση, «η κυβέρνηση αποδεχόμενη για άλλη μια φορά τον ρόλο του καρπαζοεισπράχτορα της τρόικας μετέτρεψε τις "κόκκινες γραμμές" της σε "γραμμές πάνω την άμμο", που σβήνουν εύκολα με το πρώτο φύσημα του ανέμου. Η διαπραγμάτευση-φιάσκο της κυβέρνησης με την τρόικα μετατρέπεται πάλι σε τραγωδία για τον λαό και κυρίως για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους».

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, «τα όρια ηλικίας για όσους λαμβάνουν την κατώτερη σύνταξη και για τις εργαζόμενες μητέρες, τα ΑμεΑ και τους εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα εκτινάσσονται. Ταυτόχρονα, προωθούνται και νέες μειώσεις των κύριων συντάξεων . Τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα της απεργίας και της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης κατεδαφίζονται. Αντίθετα, τα "δικαιώματα" των εργοδοτών για ανταπεργία και ελεύθερες ομαδικές απολύσεις επανέρχονται από το παράθυρο μετά από πολλές δεκαετίες. Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων εξαερώνονται».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους «να δώσουν τη δική τους απάντηση στα νέα απάνθρωπα μνημονιακά μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας με τη μαζική και μαχητική συμμετοχή τους στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της ερχόμενης Πέμπτης 27 Νοεμβρίου».

Η απεργία αυτή μπορεί και πρέπει να γίνει η αφετηρία για την ανατροπή της καταρρέουσας κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου με τους αγώνες και την ψήφο του λαού, πριν προλάβει να συμφωνήσει με την τρόικα την ολοκληρωτική καταστροφή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, των συντάξεων και των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.