24 Νοε 2014

Προχωρά η ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

Και οι τρεις υποψήφιοι για την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας πέρασαν στο επόμενο στάδιο και την Τρίτη αναμένεται να γίνει η διαδικασία αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών.Όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ,...
οι φάκελοι των υποβληθεισών προσφορών που κατέθεσαν τα επενδυτικά σχήματα CASA (Corporation America S.A.)- METKA Α.Ε., FRAPORT AG- SLENTEL Ltd και VINCI Airports S.A.S.- ΑΚΤOR Παραχωρήσεις Α.Ε., για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας είναι πλήρεις σύμφωνα με τους όρους των προκηρύξεων.
Ως επόμενο βήμα προς την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει αύριο στο άνοιγμα των φακέλων των οικονομικών προσφορών των τριών επενδυτικών σχημάτων, καθώς και της αποτίμησης του ανεξάρτητου αποτιμητή.
Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η διαδικασία αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών γίνεται σύμφωνα με τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα και με διασφαλίσεις πλήρους διαφάνειας και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών, λαμβάνοντας υπόψη, όπως προβλέπεται, και τη γνώμη του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων.
Πηγή:http://tvxs.gr