15 Οκτ 2013

Μηλιός:Η κυβέρνηση έχει παγιδευτεί

"Οι συνεχείς καθυστερήσεις κυβέρνησης-δανειστών φέρνουν θύελλα αντικοινωνικών μέτρων" τονίζει ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός, υπογραμμίζοντας ότι εξελίξεις στο χθεσινό Εurogroup "επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική της...
κυβέρνησης οδηγεί τη χώρα σε μόνιμη πρόσδεση στις πολιτικές λιτότητας που καταστρέφουν τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας".
"Οι χθεσινές δηλώσεις των επίσημων εκπροσώπων των δανειστών ακυρώνουν οριστικά τους πανηγυρισμούς και τις μεγαλοστομίες σχετικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα, το «success story» και την υποτιθέμενη έξοδο της χώρας στις αγορές" αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μηλιός.

Συγκεκριμένα, όπως λέει, "ο κ. Άσμουσεν διέψευσε πανηγυρικά όλα όσα υποστηρίζει εδώ και τόσο καιρό ο κ. Στουρνάρας για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, αρνούμενος να αποδεχτεί τη μετακύλιση των ομολόγων, τοποθέτησε το χρηματοδοτικό κενό στα 6 δις. για το δεύτερο μισό του 2014 ανοίγοντας και επίσημα τη συζήτηση για το νέο μνημόνιο. Ταυτόχρονα, ο ίδιος και ο Όλι Ρεν επισήμαναν ότι νέα μέτρα είναι πολύ πιθανό να παρθούν, ως αποτέλεσμα της αξιολόγησης της τρόικας για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών, ακυρώνοντας την τεχνητή ευφορία που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση. Η αξιολόγηση αυτή έχει ήδη καθυστερήσει και μετακυλίεται συνεχώς. Τώρα μαθαίνουμε ότι αυτή η καθυστέρηση είναι πιθανό να διαρκέσει έως τον Ιανουάριο. Την ίδια ώρα το ελληνικό δημόσιο δανείζεται με έντοκα γραμμάτια υψηλού επιτοκίου".

"Η ελληνική κυβέρνηση έχει παγιδευτεί στην ίδια την τακτική της. Η καθυστέρησή της να υλοποιήσει αυτά τα οποία έχει συνομολογήσει και σχεδιάσει από κοινού με τους δανειστές είναι αναγκαστική, λόγω των κοινωνικών αντιδράσεων και του πολιτικού κόστους που επωμίζεται. Από την άλλη, καθώς ο χρόνος των αναβολών στενεύει και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα εξαντλούνται, τα νέα μέτρα διαγράφονται ήδη στον ορίζοντα και ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης εξαντλείται"¨, συνεχίζει ο κ. Μηλιός, σημειώνοντας ότι η "μόνη λύση για τον ελληνικό λαό είναι η ανατροπή της κυβέρνησης και η συγκρότηση μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, που θα βάλει τέρμα στις ανάλγητες και καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τα Μνημόνια".
"Η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα συνεχίσει το θέατρο σκιών, ούτε θα «διαπραγματεύεται» για μήνες ζωής στην εξουσία, όπως κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά. Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα είναι ο εκπρόσωπος της κοινωνίας που πλήττεται και η πρώτη κυβέρνηση μετά το 2010 που θα βάλει φραγμό στα σχέδια της ολιγαρχίας και της τρόικας" προσθέτει ο κ. Μηλιός. 
Πηγή:http://www.enikos.gr