30 Σεπ 2013

Στον Λευκό Οίκο ο Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έφθασε σήμερα στον Λευκό Οίκο, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, κύριο θέμα των οποίων θα αποτελέσει το Ιράν και οι πιέσεις εναντίον του εξαιτίας του πυρηνικού προγράμματος,...
μεταδίδουν οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι.
Η μαύρη λιμουζίνα που μετέφερε τον Ισραηλινό ηγέτη έφθασε λίγο μετά τις 18:15 (ώρα Ελλάδας) μπροστά στην είσοδο της ανατολικής πτέρυγας του Λευκού Οίκου κι ο Νετανιάχου εισήλθε στην προεδρική κατοικία χωρίς να κάνει δηλώσεις. Οι δύο ηγέτες, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.
Η συνάντηση των δύο ηγετών πραγματοποιείται τρεις ημέρες μετά την τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν την Παρασκευή ο Ομπάμα με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί. Ο Ομπάμα αναμένεται να προσπαθήσει να καθησυχάσει τον Νετανιάχου ότι δεν πρόκειται να χαλαρώσει τις πιέσεις κατά του Ιράν, καθώς το πρόσφατο γεγονός έχει προκαλέσει ανησυχίες στην ισραηλινή πλευρά για μία πιθανή προσέγγιση των δύο χωρών, των οποίων οι διπλωματικές σχέσεις έχουν διακοπεί από την 7η Απριλίου 1980.
Ο Ομπάμα αναμένεται να εκφράσει την κατανόησή του απέναντι στις ανησυχίες του Νετανιάχου για το Ιράν —παραδοσιακό εχθρό του Ισραήλ— όμως πρόκειται να του διαμηνύσει εξίσου την πρόθεσή του να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του Ροχανί και θα προτρέψει μάλιστα και τον συνομιλητή του να πράξει το ίδιο, σημείωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Πηγή:http://www.enikos.gr