19 Ιουλ 2011

Απεργία και την Τετάρτη για τους οδηγούς ταξί

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ΤΑΞΙ με την αντιπαράθεση με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών...
για την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος τους να χτυπά κόκκινο. Χωρίς ταξί θα μείνει η χώρα μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης


Την Τετάρτη οι αυτοκινητιστές σχεδιάζουν να αποκλείσουν του υπουργείο Υποδομών στο Χολαργό και μαζί με τις οικογένειές τους να διαδηλώσουν ειρηνικά.

Παράλληλα, προγραμματίζουν να παρατάξουν τα οχήματά τους κατά μήκος των εθνικών οδών Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων των Αφιδνών και της Ελευσίνας αντίστοιχα, να σηκώσουν τις μπάρες και να αφήσουν τα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα.

Επίσης αύριο θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου.

Σήμερα από τις 10 το πρωί είχαν αποκλείσει την οδό Μάρνης από τα γραφεία της Ομοσπονδίας ως το  Σύνταγμα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί για άλλη μια φορά το κέντρο της Αθήνας, το οποίο έγινε απρόσιτο για οχήματα και οδηγούς. Αργότερα προσπάθησαν να προσεγγίσουν το έντεο της Αθήνας χωρίς αποτέλεσμα αφού η Τροχαία με γερανούς απέκλεισε την πρόσβαση στο κέντρο.

«Ομηρεία» επιβατών στο «Μακεδονία»

Στη Θεσσαλονίκη, αποκλεισμένοι για περισσότερες από δύο ώρες βρέθηκαν δεκάδες επιβάτες στο χώρο αφίξεων του αεροδρομίου «Μακεδονία» καθώς οι οδηγοί ταξί απέκλεισαν τη περιοχή. Από χθες το πρωί παραμένουν συγκεντρωμένοι στο ύψος της Nέας Τρίγλιας, με τα ταξί τους, ιδιοκτήτες ταξί της Χαλκιδικής, χωρίς να κλείνουν δρόμους.

Μπλακ άουτ σε αεροδρόμιο και λιμάνι στην Πάτρα

Το πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου, όπου προσγειώνονται πτήσεις τσάρτερ προερχόμενες από χώρες της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης, έχουν αποκλείσει περίπου 200 ιδιοκτήτες ταξί από την Πάτρα και την Κάτω Αχαΐα.  Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιδιοκτήτες των ταξί σκοπεύουν να κατευθυνθούν προς το λιμάνι της Κυλλήνης. Όσον αφορά στο λιμάνι της Πάτρας ιδιοκτήτες ταξί έχουν προχωρήσει σε μερικό αποκλεισμό.
Στο μεταξύ, ιδιοκτήτες ταξί της Ηλείας πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι Κατακόλου, χωρίς όμως να εμποδίζουν τη διέλευση των τουριστικών λεωφορείων, που μεταφέρουν επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, προς την Αρχαία Ολυμπία.

Αποκλεισμένο και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου
Η ίδια εικόνα και στην Κρήτη, όπου οι αυτοκινηστές έχουν κάνει κατάληψη στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Η νέα κινητοποίηση τους αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον τουρισμό, αφού σήμερα στο αεροδρόμιο έχουν προγραμματιστεί περίπου 100 αφίξεις τσάρτερ.


Προβλήματα και στη Ρόδο

Σε κινητοποίηση, για δεύτερη μέρα, βρίσκονται και οι ιδιοκτήτες ταξί της Ρόδου συμμετέχοντας σε αυτή καθολικά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού.

Από σήμερα το πρωί τα ταξί στάθμευσαν έξω από το κτίριο της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο κέντρο της πόλης, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Πηγή:http://www.newpost.gr