25 Οκτ 2009

Για αποκατάσταση της αλήθειας . . .

Η Ν.Δ. όταν ήταν στην αντιπολίτευση πριν το 2004 καταδίκαζε με τον ποιό κατηγορηματικό τρόπο την ( Ομηρία ) των εργαζομένων με συμβάσεις έργου … με δελτίο παροχής υπηρεσιών.... την εκμετάλλευση των εργαζομένων …..μέσω των προγραμμάτων Stage σε όλο το Δημόσιο τομέα, αλλά ακόμη και στον ιδιωτικό......
Όταν έγινε Κυβέρνηση η ΝΔ , όχι μόνο δεν κατήργησε το απαράδεκτο αυτό καπιταλιστικό μοντέλο εκμετάλευσης των εργαζομένων, αλλά το αναπαρήγαγε στον υπέρτατο βαθμό!
Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι: η Σοσιαλιστική Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ήταν εκείνη που πρώτη το εισήγαγε στη αγορά εργασίας το 1996, όταν ήταν στην Κυβέρνηση.
Έδώ και πέντε (5) περίπου χρόνια χιλιάδες νέοι και νέες, τα παιδιά μας δηλαδή, εργάζονται χωρίς ασφάλιση στο Ι.Κ.Α. με την ελπίδα κάποτε να προσληφθούν σαν μόνιμοι στην ίδια θέση όπου βρίσκονται σήμερα..
Και αντί να συμβεί αυτό, το όνειρο ξαφνικά έγινε εφιάλτης........
Ξαφνικά όλοι ξύπνησαν, τρέχουν και δεν φτάνουν, οι Υπουργοί, οι Βουλευτές αλλά και οι Συνδικαλιστές, που θα έπρεπε να είχαν δείξει από χρόνια την ευαισθησία τους... και όχι σήμερα.
Αλλά, αγαπητοί Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι πως να συμβεί κάτι τέτοιο, όταν μαθαίνουμε πως ακόμη και στην κορυφαία Συνδικαλιστική Οργάνωση των εργαζομένων, τη ΓΣΕΕ... απασχολήθηκαν στο παρελθόν, περισσότεροι από 50 νέοι (αλήθεια σε τι εκπαιδεύτηκαν;;;;) με τα προγράμματα ομηρίας, δέσμιοι των ίδιων των Συνδικαλιστών μας, που πολλοί από αυτούς αντί να τους προστατεύσουν, φιλοδοξούν να γίνουν Βουλευτές......
Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο των Υπουργών ... των Βουλευτών … αλλά και των Συνδικαλιστών...

Χρήστος Μπούφης
ένας απλός εργαζόμενος