12 Αυγ 2009

Δελτίο τύπου της ΠΟΣΤ

Δελτίο τύπου εξέδωσε σήμερα η ΠΟΣΤ, αναφέροντας τα παρακάτω:

Με χρήματα του ΕΛΤΑ οι προεκλογικές δαπάνες του Υπουργού.

Τη στιγμή που ο ΕΛΤΑ βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση, όταν ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2009 καταγράφονται ελλείμματα 8 εκ. €, όταν η αποδιοργάνωση των υπηρεσιακών λειτουργιών απαξιώνουν το Ταχυδρομείο και υποβαθμίζουν την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών, η Διοίκηση αντί να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα του ΕΛΤΑ, με τις αποφάσεις της βυθίζει το Ταχυδρομείο ακόμη περισσότερο.
Έπειτα από τις ρουσφετολογικές προσλήψεις δικηγόρων, τις συνεχείς προσλήψεις «συμβούλων» και «συνεργατών», την προσπάθεια πρόσληψης 200 εργαζομένων με τη ρουσφετολογική συνέντευξη, την «αξιοποίηση-ξεπούλημα» της περιουσίας του ΕΛΤΑ, φτάνει στο σημείο να χρηματοδοτεί τις προεκλογικές ανάγκες του Υπουργού.
Με αποφάσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου και του ΔΣ ΕΛΤΑ χαρίζονται εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ από τα ταμεία του ΕΛΤΑ, σε «διαφημιστικές καμπάνιες» και «χορηγίες» στην εκλογική περιφέρεια του Υπουργού.
Αυτή η πρακτική συνιστά καθαρή διασπάθιση Δημόσιου χρήματος και οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να παραμείνουν θεατές.
Με κινηματικές, συνδικαλιστικές αλλά κυρίως νομικές και δικαστικές διαδικασίες θα αναζητηθούν και θα καταλογιστούν οι ευθύνες σε όργανα διοίκησης και εξατομικευμένα, για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του ΕΛΤΑ και των Εργαζομένων.
Καλούμε το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΤΑ να παρουσιάσει τις αποφάσεις και τα παραστατικά όλων των δαπανών, έμμεσων και άμεσων που με το πρόσχημα της διαφημιστικής προβολής ή της χορηγίας έχει πραγματοποιήσει το διάστημα που έχει την ευθύνη διαχείρισης των οικονομικών του ΕΛΤΑ.
Καλούμε Κυβέρνηση και Διοίκηση να σεβαστούν την Δημόσια Περιουσία, να σταματήσουν την απαράδεκτη τακτική τους και να αναλογιστούν τις τεράστιες ατομικές και συλλογικές ευθύνες τους, να κατανοήσουν ότι πρέπει να υπηρετούν το Δημόσιο συμφέρον και να κινηθούν στα πλαίσια της νομιμότητας γιατί η απιστία είναι ποινικό και πολιτικό αδίκημα που δεν παραγράφεται και δεν συγκαλύπτεται

Δικά μας σχόλια:

Η ΠΟΣΤ εξέδωσε το παραπάνω δελτίο τύπου, το οποίο έστειλε για δημοσίευση σε κάποια blogs, αλλά όχι και στο δικό μας. Τον λόγο τον γνωρίζουν εκείνοι.
Εμείς το βρήκαμε στο διαδίκτυο και πιστεύουμε πως έχουμε υποχρέωση να σας ενημερώσουμε, γι' αυτό και το αναρτούμε στη σελίδα μας.

Έχουμε υποχρέωση σαν παράταξη να πάρουμε θέση για την καταγγελία.

Εφόσον συμβαίνουν όλα αυτά, καλά κάνουν και τα καταγγέλλουν και εμείς μαζί τους.

Αλλά στο θέμα των 200 προσλήψεων με συνέντευξη και του ξεπουλήματος της περιουσίας του ΕΛΤΑ, η υποκρισία της διοίκησης της ΠΟΣΤ ξεχειλίζει.

Μπορούν να μας απαντήσουν στα παρακάτω ερωτήματα;

1. Εφόσον έχουν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΠΟΣΤ (22/7/2009) για επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες και καταλήψεις στην Απελλού, προκειμένου να αποτρέψουν το ΔΣ του ΕΛΤΑ να πάρει απόφαση για προσλήψεις με συνέντευξη, γιατί δεν έκαναν χρήση αυτής της απόφασης και ήδη η προκήρυξη για την πρόσληψη των 200 πτυχιούχων με συνέντευξη βρίσκεται στον ΑΣΕΠ;

2. Στην ανάρτηση μας στις 29 Ιανουαρίου 2009 με τίτλο: "Εδώ τα καλά οικόπεδα...Όποιος προλάβει..." (πατήστε και διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση), καλούσαμε την ΠΟΣΤ να πάρει θέση στο μεγάλο θέμα της αξιοποίησης - ξεπουλήματος των περιουσιακών στοιχείων του οργανισμού που το ΔΣ του ΕΛΤΑ είχε αποφασίσει τότε.
Δεν ασχολήθηκαν ποτέ με το θέμα για επτά ολόκληρους μήνες, γιατί;

3. Στην χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΛΤΑ που εκτός των άλλων θεμάτων, αποφάσισε την επιχορήγηση της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ με 200.000 €, (αυτά που καταγγέλλουν στο δελτίο τύπου), γιατί απουσίαζαν οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων από την συνεδρίαση;

Από τα παραπάνω συμπεραίνει κανείς πως η ΠΟΣΤ λειτουργεί με σκοπιμότητες και ανάλογα με τις όποιες εξελίξεις.

Αυτή η πρακτική συνάδελφοι δεν είναι συνδικαλισμός ! ! !