12 Οκτ 2022

Χωρίς τέλος ο κατήφορος των ΕΛΤΑ

Θλίψη και μόνο θλίψη προκαλεί η σημερινή εικόνα του Οργανισμού. Ενός κραταιού και αξιόπιστου Οργανισμού πριν λίγα χρόνια, με μεγάλη αποδοχή από την κοινωνία. Όσοι εργαστήκαμε χρόνια και ζήσαμε τις οικογένειες μας, μελαγχολούμε για την κατάντια του.

...

Συνταξιοδοτηθήκαμε μεν αλλά το ενδιαφέρον και η αγάπη μας για τον Οργανισμό παραμένει αμείωτη. Παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις μέσα από τις ανακοινώσεις των λίγων πια εργαζόμενων που έχουν απομείνει.

Ταυτόχρονα είμαστε χρήστες των υπηρεσιών του, για τις οποίες δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι, όπως η πλειονότητα των πελατών. Ο Ταχυδρόμος περνά σπάνια, πολλά γραφεία έκλεισαν και το δίκτυο συρρικνώθηκε. Ουρές σχηματίζονται καθώς δεν υπάρχει προσωπικό για να εξυπηρετήσει. Οι εργαζόμενοι που απέμειναν είναι ελάχιστοι για να μπορούν να ανταποκριθούν. Οι ενοικιαζόμενοι- αναλώσιμοι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται και απολύονται σωρηδόν. Να είναι καλά τα υπουργικά γραφεία, καθώς το ρουσφέτι πάει σύννεφο.

Ξαναζούμε τις εποχές του Γκόρτζου!

Οι εξωτερικοί συνεργάτες αυξάνονται και πληθύνονται, ενώ τα χρυσά golden boys από λόχος κοντεύουν να γίνουν τάγμα, λαμβάνοντας παχυλούς μισθούς και άλλα προνόμια.
Ο λογαριασμός της ενέργειας έρχεται κατόπιν πιέσεων και έντονων διαμαρτυριών. Ουσιαστικά η Διοίκηση κάνει τα πάντα για να αλλάξουμε πάροχο. Κρίμα που μια δραστηριότητα  που στηρίχθηκε εμπράκτως από τη Διοίκηση του Συλλόγου και τα μέλη μας και θα βοηθούσε τον Οργανισμό, απαξιώνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Η Διοίκηση συμπλήρωσε 3 χρόνια στον Οργανισμό. Δεν καταδέχτηκε ποτέ να συναντήσει τους εκπροσώπους των 12.000 Συνταξιούχων Ταχυδρομικών. Ούτε καν να απαντήσει στις αλλεπάλληλες επιστολές του Συλλόγου μας . Ντροπή τους. Ουδέποτε Διοίκηση έδειξε τόση αλαζονεία και περιφρόνηση.

Πήρε όμως καταστροφικές αποφάσεις και ζημίωσε τους συναδέλφους. Η παρακράτηση της μισής αποζημίωσης για όσους αποχώρησαν το 2019 και το 2020 είναι ο ορισμός της αδικίας και της άνισης μεταχείρισης. Η αποζημίωση καταβάλλονταν ανελλιπώς  τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια. Αποτελούσε όρο ΣΣΕ, που καμία Διοίκηση δεν αμφισβήτησε. Όλες  οι Διοικήσεις σεβάστηκαν τον όρο.

Μέχρι που ήρθαν τα σαΐνια των αρίστων κατά την κυβέρνηση! Με το έτσι θέλω και μάλιστα αναδρομικά την περιέκοψαν.  Έτσι προέκυψαν τα δικά τους bonus. Είναι τα χρήματα που παρακράτησαν από τους 700 περίπου συναδέλφους.  Ντροπή για τη διοίκηση και 2 φορές ντροπή για τον εποπτεύοντα υπουργό που κωφεύει.

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων σήκωσε το βάρος για το θέμα της αποζημίωσης.
Με κινητοποιήσεις, με ενημέρωση Κομμάτων και φορέων, με επιστολές, διαμαρτυρέες ακόμη και δικαστήρια. Θα συνεχίσουμε αυτόν το αγώνα. Με κάθε τρόπο και κάθε μορφή.

Μέχρι να αρθεί η αδικία και να επιστραφούν τα χρήματα στους συναδέλφους.

Τη στιγμή που η Διοίκηση αποφάσισε την περικοπή αναδρομικά της αποζημίωσης,
κατέθεσε και υλοποίησε σχέδιο εθελουσίας. Ήδη έχει κριθεί η αποτυχία αυτής της επιλογής για Ταχυδρομείο στην υπηρεσία του λαού. Δαπανήθηκαν άσκοπα χρήματα στην Εθελουσία, που κάθε άλλο παρά βοήθησαν τον Οργανισμό. Χρήματα φυσικά προερχόμενα από τα Δημόσια Ταμεία και χωρίς την παραμικρή πρόνοια των οφειλομένων  15.000 ευρώ σε αυτούς που αποχώρησαν το 2019 -2020 με τις ανάλογες  διαβεβαιώσεις ότι θα λάβουν το σύνολο της αποζημίωσης!

Ο στόχος τους για  συρρίκνωση  επετεύχθη. Ήταν πολιτική επιλογή! Το δημόσιο Ταχυδρομείο είναι κομπάρσος των εξελίξεων. Τα οικονομικά του προβλήματα εντείνονται, ενώ η πρόσφατη κυβερνοεπίθεση αποδεικνύει την τεχνολογική του υστέρηση.

Ο απόλυτος όμως παραλογισμός είναι η καταβολή του συνόλου της αποζημίωσης, με διαφορετικό τρόπο και κόλπο, για όσους έφυγαν με Εθελουσία και είχαν συμπληρώσει τον χρόνο παραμονής τους στον ΕΛΤΑ, ενώ τιμωρήθηκαν οι αποχωρήσαντες το 2019 και 2020!
Μπράβο στους άριστους! Αυτές είναι οι επιτυχίες της διοίκησης. Απέτυχαν παταγωδώς
Η φημολογία των ημερών τους θέλει τελειωμένους από τα ΕΛΤΑ. Το αντιλήφθηκαν κι αυτοί που τους έφεραν.

Θα είμαστε εκεί τη μέρα εκείνη, στην είσοδο της Απελλού. Θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και τον αόρατο σύμβουλο, αυτόν που τρία χρόνια κρύβεται.  Θα καλέσουμε και τους αποχωρήσαντες συναδέλφους το 2019 και 2020 να τον ευχαριστήσουν και να τον αποχαιρετήσουν κουνώντας το μαντήλι.

Ποιος ξέρει

Ίσως τόση αλαζονεία και αριστεία να μην ξανασυναντήσουμε!

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν.Γραμματέας

 

 

Γιώργος Πεπόνης                                                    Τάσος Γεωργιάδης

Πηγή: https://www.psselta.gr