23 Νοε 2021

Στην Αθήνα η 21η Σύνοδος του Σώματος Ευρωπαίων Ρυθμιστών για τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες (ERGP)

Την 21η Σύνοδο του Σώματος Ευρωπαίων Ρυθμιστών για τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες (ERGP) θα φιλοξενήσει, στις 26 Νοεμβρίου στην Αθήνα, η ΕΕΤΤ, η οποία κατέχει την Προεδρία του Σώματος για το 2021, δια του Αντιπροέδρου της, Δρα Σπύρου Παντελή.

Στις εργασίες της Συνόδου πρόκειται να ....

συμμετέχουν, με φυσική παρουσία και διαδικτυακά, ανώτερα στελέχη από τις Ευρωπαϊκές Ρυθμιστικές Αρχές (ΕΡΑ) των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EE), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την EFTA (European Free Trade Association), καθώς και τις υπό ένταξη χώρες.

Πριν τη Σύνοδο, στις 25 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας (workshop) για την συζήτηση επί της πρόσφατα δημοσιευμένης Έκθεσης της ΕΕ για την αποτίμηση της εφαρμογής της υφιστάμενης Ταχυδρομικής Οδηγίας, καθώς και για θέματα που αφορούν την εφαρμογή του Κανονισμού για τη διασυνοριακή παράδοση δεμάτων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του workshop και με αφορμή την συμπλήρωση 10 ετών από την ίδρυση του ERGP, πρώην Πρόεδροι του Σώματος έχουν προσκληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους για το έργο που έχει επιτελέσει το ERGP και τη μελλοντική πορεία του.

Υπενθυμίζεται ότι το ERGP είναι ευρωπαϊκός φορέας που αποτελείται από τις ΕΡΑ 27 κρατών μελών της ΕΕ και λειτουργεί ως όργανο προβληματισμού, συζήτησης και παροχής συμβουλών προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανάπτυξη της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Παράλληλα, διευκολύνει τη διαβούλευση, τον συντονισμό και τη συνεργασία μεταξύ της Επιτροπής και των ΕΡΑ του τομέα.

Πηγή: metaforespress