21 Νοε 2021

Ο Παραδιοικητικός μηχανισμός στα ΕΛΤΑ καλά κρατεί

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η διοίκηση των ΕΛΤΑ είναι έρμαιο στις ορέξεις συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης του χώρου και άγεται και φέρεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις της.

Οι συνδικαλιστές της συγκεκριμένης παράταξης, εκπαιδευμένοι χρόνια να κάνουν συνδικαλισμό μέσω των κομματικών επαφών τους, προκειμένου να ικανοποιούν τις ρουσφετολογικές απαιτήσεις τους, παρεμβαίνουν ξεδιάντροπα προς τα υψηλόβαθμα ....

διοικητικά στελέχη και απαιτούν την άμεση ικανοποίηση τους. Κι αν τα πράγματα σταματούσαν εδώ, πιθανότατα να μην ασχολούμασταν μαζί τους, αφού μας θυμίζουν «κακομαθημένα παιδιά» που πέφτουν στο πάτωμα και κτυπιούνται κλαίγοντας για το παιγνίδι τους. Όμως οι ενέργειες τους έχουν ξεπεράσει τελευταία κάθε όριο συνδικαλιστικής δεοντολογίας και οι απαιτήσεις τους πλέον προς την «πρόθυμη» διοίκηση να τις ικανοποιήσει προσβάλουν και ισοπεδώνουν ανθρώπινες συνειδήσεις.

Θεωρούμε αδιανόητο στις μέρες μας με διοίκηση, που υποτίθεται έχει τοποθετήσει το υπερ-ταμείο, οι συνδικαλιστές της συγκεκριμένης παράταξης να απαιτούν και να προαναγγέλλουν μέσω ανακοίνωσης τους που κυκλοφόρησε στο χώρο μας πρόσφατα, την καρατόμηση Γενικού Διευθυντή που δεν τους είναι αρεστός και να έρχεται η διοίκηση μετά από λίγες μέρες να υλοποιεί το αίτημα τους. 

Η διοίκηση θα έπρεπε να γνωρίζει πως τα υπηρεσιακά στελέχη κρίνονται με βάση την αποτελεσματικότητα τους και το έργο τους και όχι αν αρέσουν στους συγκεκριμένους συνδικαλιστές.

Τελευταία γίναμε επίσης μάρτυρες περιστατικών που προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια από τους ίδιους συνδικαλιστές. Εκμεταλλευόμενοι την «πρόσβαση», αλλά και την ιδιαίτερη «προσαρμοστικότητα» της διοίκησης στις παράλογες απαιτήσεις τους, κυκλοφορούν στις περιοχές που γίνονται εκλογές και απειλούν ευθέως συναδέλφους πως αν δεν είναι μαζί τους και δεν τους ψηφίζουν θα έχουν υπηρεσιακές συνέπειες, ενώ φροντίζουν να προσφέρουν ομπρέλα προστασίας στους «ημέτερους».

Κύριοι της διοίκησης, είσαστε εκτεθειμένοι στις συνειδήσεις των εργαζομένων στον Οργανισμό, εξαιτίας αυτής της πρακτικής που ακολουθείτε, εκτρέφοντας και τροφοδοτώντας αυτόν τον παραδιοικητικό μηχανισμό.

Οι εσωτερικές διαμάχες και η διελκυστίνδα του τελευταίου έτους ανάμεσα στα συνδικαλιστικά στελέχη  συγκεκριμένης παράταξης για το ποιος θα «επικρατήσει», ποιος θα έχει το «πάνω χέρι» και ποιος θα έχει πρόσβαση στη διοίκηση για την ικανοποίηση των ρουσφετιών του οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ανοχή που δείχνετε σε τέτοια φαινόμενα.

Το μόνο που σας έχει απομείνει, είναι να σας δούμε υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο της συγκεκριμένης παράταξης.

Δεν διοικείται έτσι αυτός ο Οργανισμός κύριοι.