25 Νοε 2021

Κατά 12,2% αυξήθηκαν τα έσοδα και κατά 28,6% η προ φόρων κερδοφορία της ACS στο 9μηνο

Στο εννεάμηνο του 2021 υπήρξε βελτίωση στις πωλήσεις (+12,2%), η οποία συνοδεύτηκε από μεγαλύτερη αύξηση της προ φόρων κερδοφορίας (+28,6%) της ACS, όπως αναφέρει η μητρική εταιρεία Quest, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα 9μηνου.

Η κερδοφορία της ACS, όπως αναφέρεται, είναι ....

φέτος αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, λόγω και έκτακτων κερδών που οφείλονται κυρίως σε αντιστροφή παλαιότερων προβλέψεων που ενισχύουν την EBT κερδοφορία κατά περίπου 1,5 εκατ. και τη μετά φόρων κερδοφορία κατά περίπου 2 εκατ.

Χωρίς τα έκτακτα κέρδη, η πορεία της προ φόρων κερδοφορίας κινείται θετικά, αλλά με χαμηλότερους ρυθμούς, καθώς επιβαρύνεται κατά το γ’ τρίμηνο με αυξημένα έξοδα για τη διατήρηση πόρων και υποδομών, προκειμένου να υποστηριχθεί η εποχικά αυξημένη ζήτηση (peak) στο τέλος του έτους, καθώς και η έναρξη λειτουργίας του νέου κέντρου διαλογής.

Οι ρυθμοί αύξησης της ACS, όπως υπογραμμίζει η μητρική εταιρεία, έχουν επιβραδυνθεί, ακολουθώντας την αντίστοιχη κάμψη του ηλεκτρονικού εμπορίου, που παρατηρείται μετά την επαναλειτουργία των φυσικών καταστημάτων.

Ο όμιλος Quest, κατά το εννεάμηνο του 2021, κατέγραψε σε ενοποιημένη βάση πωλήσεις 669,3 εκατ., κέρδη EBITDA 57,9 εκατ. και κέρδη προ φόρων 120,1 εκατ.

Πηγή: metaforespress.gr