26 Ιουν 2020

Μια γροθιά παλιοί και νέοι συνταξιούχοι για την αποζημίωση!

Βροντοφώναξαν κατά της απόφασης για περικοπή της αποζημίωσης στο μισό
Παλιοί και νέοι συνταξιούχοι, ένωσαν τη φωνή τους και σαν μια γροθιά εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την κατάπτυστη απόφαση της Διοίκησης του ΕΛΤΑ, να αφαιρέσει στο μισό (15.000 από τις 30.000 ευρώ) την αποζημίωση απόλυσης που λαμβάνουν οι ....
συνάδελφοι ταχυδρομικοί.  Εκατοντάδες συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Διοίκησης του Συλλόγου, που με την αμέριστη αρωγή και συμπαράσταση της Ομοσπονδίας ΕΛΤΑ (ΠΟΣΤ), διοργάνωσε στις 25 Ιουνίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης του ΕΛΤΑ.
Βασικό αίτημά μας, το οποίο διατύπωσε και ο πρόεδρος Γιώργος Πεπόνης, κατά την ομιλία του στους συγκεντρωμένους, είναι η ανάκληση της ανάλγητης απόφασης της Διοίκησης του ΕΛΤΑ σχετικά με την αποζημίωση απόλυσης των συναδέλφων. Πρόκειται για μια τεράστια αδικία εις βάρος των νέων συνταξιούχων, που καταπατά με βάναυσο και προκλητικό τρόπο την ισχύουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία προβλέπει την απόδοση 30.070 ευρώ ως αποζημίωση, σ’ όσους συναδέλφους συνταξιοδοτούνται.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου αλλά και υπόλοιποι ομιλητές, όπως ο γραμματέας Οργανωτικού της ΠΟΣΤ Γιάννης Καλοπίτας, επισήμαναν τη βούληση για ανένδοτο αγώνα και κινητοποιήσεις σε κάθε επίπεδο, έως ότου η Διοίκηση των ΕΛΤΑ πάρει πίσω την απόφασή της.

Χάρη στις μέχρι τώρα δράσεις και ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί, το θέμα της αποζημίωσης έχει αναδειχθεί στον Τύπο, λαμβάνοντας μεγάλες διαστάσεις. Πλήθος εκπροσώπων των ΜΜΕ κάλυψε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ ο πρόεδρος Γιώργος Πεπόνης παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Ο κ.Πεπόνης ανέλυσε με σαφήνεια το ιστορικό της υπόθεσης, αναφέρθηκε στην κατάπτυστη απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ και υπογράμμισε τη θέληση όλων, συνταξιούχων και εργαζομένων, να συνεχίσουν τον αγώνα, μέχρι την τελική δικαίωση.
Σας παραθέτουμε το link- https://www.alphatv.gr/news/deltia/article/46977/mesimeriano-deltio-25062020/– με τις δηλώσεις του προέδρου, όπως αυτές «έπαιξαν» στο μεσημεριανό δελτίο του Alpha στις 25/6/2020 (Απόσπασμα μετά το 20’:35’’)
«Κρύφτηκε» η Διοίκηση – Ζητήσαμε νέο ραντεβού
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΤΑ Γιώργος Κωνσταντόπουλος, παρότι είχε ενημερωθεί εγκαίρως για τη συγκέντρωση και για το αίτημά μας για κατ’ ιδίαν συνάντηση, προτίμησε να αποφύγει το τετ α τετ. Τελικώς, κυρίως για εθιμοτυπικούς λόγους και όχι βεβαίως για την ουσία της υπόθεσης, συναντηθήκαμε με τον Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού Ησαϊα Τσιτόγλου και τον Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Λειτουργιών Βασίλη Παπαδόπουλο. Από τη συνάντηση, όπως ήταν λογικό, δεν προέκυψε το παραμικρό και χωρίς χρονοτριβή, την ίδια ημέρα, αποστείλαμε εγγράφως νέα πρόσκληση για συνάντηση, προς τον διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΤΑ. Την εν λόγω πρόσκληση, μάλιστα, την κοινοποιήσαμε στον πολιτικό  προϊστάμενό του, υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Η επιστολή-πρόσκληση έχει ως εξής:
Θέμα: Νέα πρόσκληση σε συνάντηση με αντικείμενο την αποζημίωση ΕΛΤΑ
Κύριε Σύμβουλε,
Με την επιστροφή μας στα γραφεία του Συλλόγου, μετά την καθόλα και  επιτυχημένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έλαβε χώρα έξω από τα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης (παρά τις αντιξοότητες λόγω κορωνοϊού και θερινής περιόδου) είμαστε αναγκασμένοι, εξαιτίας της απαράδεκτης στάσης που επιδείξατε, να σας αποστείλουμε νέα πρόσκληση για συνάντηση, σε χρόνο που εσείς θα ορίσετε.
Υπενθυμίζουμε ότι η συνάντηση που αιτούμαστε, έχει ως μοναδικό αντικείμενο την ανάκληση της απόφασης που έλαβε το Δ.Σ. του ΕΛΤΑ, αφαιρώντας στο μισό το ποσό της αποζημίωσης – απόλυσης των συναδέλφων ταχυδρομικών.
Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για ωμή παραβίαση όρου Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που προβλέπει αποζημίωση 30.070 ευρώ και αποτελεί, μεταξύ άλλων,  παράνομη αναδρομική τιμωρία και ηθικό ατόπημα για περίπου 400 συναδέλφους. Σε κάθε περίπτωση, δεν συνάδει με την άσκηση διοίκησης εταιρικής – κοινωνικής ευθύνης.
Οφείλουμε να σας τονίσουμε ότι θεωρούμε ατιμωτικό το γεγονός ότι δεν παρεστήκατε στη σημερινή (25/6) συνάντηση, επικαλούμενος «δικαιολογίες» οι οποίες δεν έπεισαν κανέναν συνάδελφο ταχυδρομικό.
Αναμένουμε ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στη νέα  πρόσκληση που σας απευθύνουμε και θα δείξετε τη πρέπουσα ευαισθησία σ’ ένα θέμα που ήδη απασχολεί τα κορυφαία ΜΜΕ αλλά και την πολιτική ηγεσία της χώρας.
Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν.Γραμματέας
Πεπόνης Γιώργος                                         Γεωργιάδης Αναστάσιος

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν όλα τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου 2020.
Πηγή: www.psselta.gr