11 Ιουν 2020

Ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ για την αποζημίωση απόλυσης

Κλιμακώνουμε τον αγώνα για την αποζημίωση των νέων συναδέλφων!

Νέες πρωτοβουλίες και δράσεις αναλαμβάνει η Διοίκηση του Συλλόγου, προκειμένου να διορθωθεί η μέγιστη αδικία που έχουν υποστεί οι νέοι συνταξιούχοι των ΕΛΤΑ (όσοι συνταξιοδοτήθηκαν  από το 2019 και εντεύθεν), με πλήρη υπαιτιότητα της τωρινής Διοίκησης του ....
Οργανισμού. Στόχος των δράσεων είναι , ασφαλώς, η καταβολή ολόκληρης της αποζημίωσης στους συναδέλφους, όπως αυτή ορίζεται ρητά και κατηγορηματικά από την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Συγκεκριμένα, η Διοίκηση του Συλλόγου συναντήθηκε (είναι πολλοστή φορά) την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, με νέους συνταξιούχους των ΕΛΤΑ, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την αδιαλλαξία των ιθυνόντων του Οργανισμού, αναφορικά με το μείζον ζήτημα της αποζημίωσής τους.
Αποφασίστηκε να κλιμακωθεί ο αγώνας από τη Διοίκηση του Συλλόγου και να χρησιμοποιηθεί κάθε νόμιμο και δημοκρατικό μέσο. Σε πρώτη φάση, αυτό που αποτελεί επιτακτική ανάγκη, είναι η συνδρομή όλων των νέων συναδέλφων, που αδικούνται κατάφορα από τις πρακτικές της Διοίκησης των ΕΛΤΑ, στην κοινή προσπάθεια, στο ενιαίο και ισχυρό μέτωπο που επιθυμούμε να δημιουργήσουμε.
Καλούμε, λοιπόν, όλους τους συναδέλφους να επικοινωνήσουν άμεσα με τα γραφεία του Συλλόγου και να εκδηλώσουν εμπράκτως την συμβολή τους στον κοινό, δίκαιο και αναντίρρητα εξόχως σημαντικό αγώνα.
Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
Ζητάμε από σας να μας αποστείλετε, άμεσα, στο e-mail του Συλλόγου (sselta@otenet.gr) ή στη φόρμα επικοινωνίας της επίσημης ιστοσελίδας μας (https://www.psselta.gr/epikoinonia/), τα πλήρη στοιχεία σας, αναφέροντας- αν το επιθυμείτε – κάποια δεδομένα που σχετίζονται επί παραδείγματι με την ημερομηνία αναχώρησης/απόλυσης, το ποσό αποζημίωσης που έχετε λάβει ως τώρα, κ.λ.π.
Πρόθεσή μας είναι να κλιμακώσουμε τις προσπάθειες τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο! Οι οριστικές αποφάσεις για τα επόμενα βήματα που θα λάβουν χώρα το προσεχές διάστημα, θα ληφθούν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 και γι’ αυτές θα ενημερωθείτε άμεσα.
Εξυπακούεται πως για την υλοποίηση των όποιων αποφάσεων, θέλουμε την ενεργή συμμετοχή σας!
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν.Γραμματέας
Γιώργος Πεπόνης                                            Τάσος Γεωργιάδης
Πηγή: psselta.gr