28 Μαΐ 2020

Καταγγελία του Σωματείου Φθιώτιδας-Ευρυτανίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  στα ΕΛ.ΤΑ.  Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

                                            

Προς :  Διευθυντή Κ.Κ. Λαμίας                                                           Λαμία 28-5-2020


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Κ. Διευθυντά

Μετά από έγγραφη διαμαρτυρία των εργαζομένων στο κατάστημα της Σπερχειάδας, σας καταγγέλλουμε ότι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα το κατάστημα λειτουργεί με δύο οργανικές μονάδες αντί τεσσάρων που ήταν μέχρι πρότινος.  Αν αναλογιστούμε πως και με τέσσερις οργανικές μονάδες υπήρχαν προβλήματα στην ....

ομαλή λειτουργία του καταστήματος, αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του υφιστάμενου προβλήματος.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δύο εργαζομένων, οι οποίοι αναγκάζονται να εργάζονται πέρα από το ωράριο εργασίας τους, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, (στοιχεία τα οποία αποδεικνύονται) είναι αδύνατο να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες καθημερινές ανάγκες.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται πλέον σε απόγνωση.

Η πρόταση που κάνατε, και η οποία εγκρίθηκε μας βρίσκει κάθετα αντίθετους:

·        Είναι απαράδεκτο να εισηγείστε την λειτουργία του καταστήματος Σπερχειάδας, που είναι και η έδρα του Δήμου,  Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και να μην επιδίδονται καθημερινά δέματα, συστημένα, πόρτα - πόρτα, εφημερίδες αλλά και η καθημερινή αλληλογραφία, με αποτέλεσμα, αφενός να υπάρχει σωρεία διαμαρτυριών από τους πελάτες μας και αφετέρου συσσώρευση εργασίας που επιβαρύνει τον εργαζόμενο σε διπλή εργασία, η οποία δεν δύναται να παραχθεί εντός οκταώρου.  

·        Σε ότι αφορά την συναλλαγή στο κατάστημα Σπερχειάδας, είναι αδιανόητο να λειτουργεί το πρωί  7:30 έως 9:30 και το μεσημέρι 13:00 έως 14:45. Αποτελεί πρωτοτυπία δική σας να αναγκάζετε τον εργαζόμενο να εργάζεται για 2 ώρες θυρίδα (μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα να παραλαμβάνει και να ανοίγει αποστολές, να ταξινομεί και να καταχωρεί την αλληλογραφία του αγροτικού δρομολογίου, και συγχρόνως να εκτελεί συναλλαγές με το κοινό), να κλείνει το κατάστημα 9:30 (κι αν υπάρχουν πελάτες εντός του καταστήματος;) και να εκτελεί το αγροτικό του δρομολόγιο και στις 13:00 να ξαναβρίσκεται στο κατάστημα της Σπερχειάδας και να ξανανοίγει θυρίδα εξυπηρέτησης κοινού έως τις 14:45, όπου συγχρόνως πρέπει να κλείσει αποστολές, να παραλάβει και να καταχωρίσει στο σύστημα όλες τις χειρόγραφες εισπράξεις αλλά και την αλληλογραφία και τα δέματα που έχουν εισέλθει από τον άλλον διανομέα.

·        Σχετικά με το δρομολόγιο της Υπάτης, μας βρίσκει αντίθετους η απόφαση σας να εκτελείται μόνο δυο ημέρες την εβδομάδα. Είναι αδιανόητο να εκτελείται το δρομολόγιο μόνο Τρίτη και Πέμπτη και συγχρόνως να εξυπηρετούνται και όλα τα γύρω χωριά. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται περίτρανα, όπως ήδη έχετε ενημερωθεί χωρίς να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, από το γεγονός ότι οι αποστολές τόσο συστημένες, αλληλογραφία, εφημερίδες είναι συσσωρευμένες στο κατάστημα για διάστημα πάνω από 2 μήνες, όσο και οι αποστολές πόρτα - πόρτα που παραδίδονται με καθυστέρηση πάνω από μια εβδομάδα.

Κύριε Διευθυντά,  πρέπει να γνωρίζετε πως με τις ενέργειες σας δεν δίνετε λύσεις στα προβλήματα του καταστήματος Σπερχειάδας, αντιθέτως με τις αποφάσεις σας στρέφετε την τοπική κοινωνία ενάντια στους εργαζομένους αλλά και στον ίδιο τον Οργανισμό μας, με αποτέλεσμα να οδηγείτε τους πελάτες μας στους ανταγωνιστές μας, να χάνουμε καθημερινά έσοδα και το κυριότερο να βάζετε σε κίνδυνο τις ζωές των συνάδελφων μας στη προσπάθεια τους να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους.  

Εν κατακλείδι, ζητάμε άμεσα την αναπλήρωση των κενών θέσεων για την ομαλή λειτουργία του καταστήματος Σπερχειάδας, σε διαφορετική περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε κάθε μορφής κινητοποίηση, ώστε να διασφαλίσουμε τόσο την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων μας, όσο και την ομαλή λειτουργία του καταστήματος Σπερχειάδας, την οποία εσείς στηλιτεύατε με τις δικές σας ενέργειες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :

1) Διευθύνοντα Σύμβουλο  ΕΛ.ΤΑ.

2) Γενικό Δ/ντή Υπηρεσιακών Λειτουργιών

3) Περιφερειακό Δ/ντή Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας         

4) ΠΟΣΤ  

5) Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Π.Ε. Φθιώτιδας        

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                           Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας

 

                 Βάιος Μπουρογιάννης                                   Αναγνόπουλος Νικόλαος