26 Μαΐ 2020

Όταν η Θεία Φώτιση µπορεί να σε κάνει «συνέταιρο» των ΕΛΤΑ

Η εταιρεία- «φάντασµα» και η δουλειά που πήραν από τις «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ ΑΕ». Τι προκύπτει από τα επίσηµα έγγραφα.

Του Σταύρου Γεωργακόπουλου
Στις 8 Απριλίου 2020 είχε πανσέληνο! Την επομένη, 9 του μήνα, ο Ζαν Πολ Πελμοντό γιόρτασε τα 87α γενέθλιά του. Την ίδια μέρα με τον Γάλλο σταρ γεννήθηκε και μία εταιρεία, χάρη στην οποία θα περάσουν στην αιωνιότητα οι δύο ....
δημιουργοί της. Ο Ματθαίος Παπαθανασίου και η Μαρία Καραβασίλη θα μείνουν στην ιστορία για τη θεϊκή έμπνευσή τους!
Εκείνη την ημέρα σύστησαν την εταιρεία τους και την επομένη πήραν δουλειά από τις «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ ΑΕ» που θα ζήλευαν ακόμα και οι δικαιούχοι με τα voucher. Το δίδυμο της επιτυχίας, μάλιστα, έσπασε ακόμα και το ρεκόρ όσων ασχολήθηκαν με τις απολυμάνσεις στις φυλακές της χώρας, διότι με κεφάλαιο 5.000 ευρώ εξασφάλισαν μία εξαιρετική συμφωνία όπως προκύπτει και από τα επίσημα έγγραφα.
Εστω και αν πάνω στη βιασύνη τους έκαναν κάποια λαθάκια, όπως ότι δήλωσαν την ίδια διεύθυνση ως τόπο διαμονής, αλλά ο ένας την ανέφερε ως Νέα Ερυθραία και ο άλλος ως Κηφισιά. Μην αφήσουμε, όμως, μία ασήμαντη λεπτομέρεια να επισκιάσει το ελληνικό όνειρο.
«Την 09/04/2020 συστήθηκε η ετερόρρυθμη εταιρεία με την επωνυμία ‘AMPOINT DIGITAL ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ΄, την επωνυμία (ξενόγλωσσα) ‘AMPOINT DIGITAL E.E.’,το διακριτικό τίτλο ‘AMPOINT DIGITAL’,το διακριτικό τίτλο (ξενόγλωσσα) ‘AMPOINT DIGITAL’, με τα ακόλουθα στοιχεία…», αναφέρει ο Κωδικός εγγράφου e-ΥΜΣ: 154647103000/Α της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας με ημερομηνία: 09/04/2020!
Στις «Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου» (Ανάθεση κατασκευής Ηλεκτρονικής Αγοράς (e-market place)) της «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε.», ωστόσο, πληροφορηθήκαμε ότι η ανάδοχος εταιρεία υπέβαλε την προσφορά της στις 26 Μαρτίου, δηλαδή, πριν από τη σύστασή της! Μιλάμε για παγκόσμια πατέντα!
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας “ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε” με Αρ. ΓΕΜΗ: 003854801000, κατά την 615/10-04-2020 συνεδρίασή του (θέμα 31ο), αφού έλαβε υπόψη, την 2051/08.04.2020 εισήγηση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Νέων Τεχνολογιών, τις σχετικές προσφορές των εταιρειών που προσκλήθηκαν να καταθέσουν προσφορές, την προφορική εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου, καθώς και τις απόψεις του Προέδρου και των μελών του, ύστερα από συζήτηση aποφάσισε:
1. Την ανάθεση παροχής υπηρεσιών κατασκευής και λειτουργίας ηλεκτρονικής αγοράς (emarket place), στην εταιρεία Ampoint Digital E.E., Μεγ. Αλεξάνδρου 111, 151 25 Μαρούσι, Τηλ. 211 4155986, ΑΦΜ: 801335764, ΔΟY: Αμαρουσίου, σύμφωνα με την από 26.03.2020 τεχνική και οικονομική προσφορά της.
2. Την υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή της ηλεκτρονικής αγοράς της οποίας η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας ορίζεται η 45η ημέρα από την επομένη της υπογραφής της σύμβασης και καθημερινής συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης της εφαρμογής για (5) έτη», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.
Για τη δουλειά η Ampoint Digital EE θα εισπράξει 10.000 ευρώ με την υπογραφή της σύμβασης, ως λειτουργικά έξοδα για τον σχεδιασμό, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργίας της πλατφόρμας e-market place. Από ‘κει και πέρα, κάθε μήνα θα της καταβάλλονται 4.000 ευρώ για καθημερινή τεχνική υποστήριξη στη λειτουργία της εφαρμογής, καθημερινή υποστήριξη στους εν δυνάμει πελάτες, καθημερινή υποστήριξη στους χρήστες των e-shops από τη χρονική στιγμή που η εφαρμογή είναι αποδεκτή από την εταιρεία και τίθεται σε λειτουργία, με ίδιους πόρους της αναδόχου εταιρείας. Τα καλύτερα, όμως, έρχονται για την ανάδοχο εταιρεία. Επί της ουσίας η θεϊκή έμπνευση καθιστά τον Παπαθανασίου και την Καραβασίλη έμμεσα συνεταίρους της «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ ΑΕ» διότι στις αμοιβές προβλέπεται 15% επί της λιανικής τιμής κάθε αποστολής (προ φόρων) μέσω του emarket place, 70% επί των ετήσιων συνδρομών (προ φόρων) και 50% επί των διαφημιστικών Banners του emarket place (προ φόρων)!
Για όσους εξακολουθούν να ψάχνονται για τη Θεία Φώτιση του Παπαθανασίου και της Καραβασίλη, θα τους ενημερώσουμε ότι η δεύτερη έχει σχέση με διαδικτυακές πωλήσεις. Στο βιογραφικό της στο FaceBook δηλώνει Vice President & CEO Pharmacydeal SA, ενώ αναφέρει και την ιστοσελίδα pharmacydeal.gr, μέσω της οποίας κάνει διαδικτυακές πωλήσεις φαρμακευτικών προϊόντων.
Περίοπτη θέση στα social media της ιδιαίτερα δραστήριας Καραβασίλη έχει και η Αντελίνα Βαρθακούρη. Ασχετο, αλλά δείχνει τη διεισδυτικότητα που έχει η επιχειρηματίας στον χώρο των media.
Η απόφαση της εταιρείας «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ ΑΕ» να αναθέσει τη «δουλειά» στην εταιρεία «AMPOINT DIGITAL Ε.Ε.»


Το δελτίο Τύπου για τη σύσταση της εταιρείας «AMPOINT DIGITAL Ε.Ε.»

Οι καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και η ερώτηση στη Βουλή

Το θέμα της Ampoint Digital, πάντως, έφτασε ήδη στη Bουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε καταγγελίες για τον διαγωνισμό κι έθεσε ερωτήματα για «εταιρεία – ‘φάντασμα’», όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Με πρωτοβουλία του αρμόδιου τομεάρχη Μάριου Κάτση, 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.
«Γνωρίζει και πώς εξηγεί το γεγονός ότι, με απόφαση του ΔΣ των ΕΛΤΑ courier, στις 10/4/2020 ανατέθηκε έργο απευθείας σε εταιρεία που συστήθηκε 9/4/2020, με αιτιολογία κάποια τεχνική και οικονομική προσφορά της που κατατέθηκε στις 26/3/2020, δηλαδή σε χρόνο προγενέστερο από τη σύστασή της; Κρίνει ως προβληματικό ή/και ύποπτο το παραπάνω γεγονός», ήταν το πρώτο υποερώτημα από την αντιπολίτευση. Ποιες είναι οι άλλες εταιρείες που αναφέρει η απόφαση του ΔΣ ότι προσκλήθηκαν να καταθέσουν προσφορές και για ποιο λόγο οι επωνυμίες τους δεν αναφέρονται ρητά στην απόφαση;
Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι εταιρείες που το ΔΣ ισχυρίζεται ότι κατέθεσαν προσφορές;», ήταν η 2η εύλογη απορία του ΣΥΡΙΖΑ.
«Πώς εξηγείται το γεγονός ότι, μεταξύ των εταιρειών που κατέθεσαν προσφορές, επιλέχθηκε εταιρεία η οποία συστήθηκε μία ημέρα πριν την απόφαση ανάθεσης; Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή της συγκεκριμένης εταιρείας; Η συγκεκριμένη εταιρεία διαθέτει προσωπικό, εμπειρία, έσοδα από υπηρεσίες που παρείχε, δημόσια ενημερωτική παρουσία στο διαδίκτυο ή αλλού;
»Είναι συνήθης πρακτική για ζητήματα ανάθεσης απαιτητικών και εξειδικευμένων έργων, όπως το emarket place, να λαμβάνεται υπόψη η προφορική, και όχι έγγραφη, εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου;
»Είναι συνήθης πρακτική για ένα τόσο εξειδικευμένο, απαιτητικό και διακλαδικό έργο όπως το emarket place, να εξουσιοδοτείται ο Διευθύνων Σύμβουλος να το παραλάβει μόνος του, χωρίς αυτό να ανατίθεται σε επιτροπή από καθ’ ύλην αρμόδια στελέχη και εμπειρογνώμονες των ΕΛΤΑ courier, όπως π.χ. τα στελέχη της Διεύθυνσης Πληροφορικής & Αυτοματισμών;
*Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί
Πηγή: ereportaz.gr