25 Μαΐ 2020

Πάρτι χιλιάδων ευρώ στις πλάτες των εργαζομένων των ΕΛΤΑ.

Ανακοίνωση- καταγγελία
Συναδέλφισσες-οι,

Μετά την ανάθεση στην εταιρεία «φάντασμα» όπως αναφέρουν  δημοσιεύματα στις Ταχυμεταφορές, το πάρτι συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό στα ΕΛΤΑ και δυστυχώς κανένας δεν λογοδοτεί. Τη στιγμή που ο ....

οργανισμός μας καθημερινά βουλιάζει και βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, οι συμπεριφορές και οι πρακτικές που ακολουθούνται από την κυβέρνηση και τη διοίκηση δεν έχουν προηγούμενο.
Δυστυχώς, κάποιοι δεν έχουν κατανοήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και λειτουργούν επιπόλαια στις αποφάσεις που λαμβάνουν, με βάση τις επικρατούσες συνθήκες στον Οργανισμό.

Την ίδια στιγμή που μια σειρά αρνητικών αποφάσεων από πλευράς διοίκησης, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη (διάλυση όλων των παραγωγικών διαδικασιών στη διανομή, στα καταστήματα συναλλαγής, στο ΚΕΚ ΕΛΤΑ, στην ηλεκτρική ενέργεια, υπηρεσιακές μεταβολές εκτός θεσμικού πλαισίου, απολύσεις των υπαλλήλων παροχής έργου, κ.α.) με μόνιμη δικαιολογία τα άσχημα οικονομικά του Οργανισμού, αποφασίζουν όχι μόνο να διατηρήσουν, αλλά και να πολλαπλασιάσουν τις παροχές της ανώτατης διοίκησης σε προκλητικό επίπεδο. Με απόφαση της κυβέρνησης (μέσου του μετόχου) προχώρησαν σε αύξηση των μισθών σε επίπεδο μητρικής εταιρείας, αλλά και των θυγατρικών της. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η διοίκηση, εφαρμόζοντας πιστά την πολιτική της κυβέρνησης, προχωρώντας σε γενναίες αυξήσεις σε μισθούς αλλά και παραχωρώντας προνόμια σε όλους τους ειδικούς εξωτερικούς συνεργάτες που προσλαμβάνουν, σε σχέση με τους αντίστοιχους στο παρελθόν.

Φυσικά, η διοίκηση λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης του οργανισμού (η οποία από οτι φαίνεται επηρεάζει μόνον τους εργαζόμενους) προχώρησε στην περικοπή της αποζημίωσης απόλυσης, με μονομερή απόφαση, καταπατώντας την ΣΣΕ, για να μπορέσει να εξοικονομήσει χρήματα. Εφόσον λοιπόν τα εξοικονόμησε, προέβη στις απαραίτητες «επενδύσεις» παραγγέλνοντας και παραλαμβάνοντας την ίδια περίοδο με τις περικοπές και τις απολύσεις, πολυτελέστατα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού (από 150 έως 400 άλογα,Volvo, B.M.W, Audi κ.α. ) με συνολικό κόστος, που ξεπερνά με βάση τις παραγγελίες και τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει τουλάχιστον τις 220.000 χιλ. ευρώ (χωρίς να υπολογίζουμε τις παραγγελίες- παραλαβές όλου του ομίλου).

Πραγματικά προσπαθούμε να καταλάβουμε τι χρειάζονται τα θηριώδη τζιπ με 250 και 400 άλογα και τι μπορούν να προσφέρουν στα καταχρεωμένα ΕΛΤΑ;
Αν ανατρέξουμε ακόμη και σε εποχές που ο οργανισμός ήταν μονοπώλιο στην αγορά, έκανε τζίρους 600 εκ. ευρώ και η οικονομία της χώρας δεν είχε εισέλθει σε μνημόνια, δεν θα καταφέρουμε να βρούμε καμία άλλη κυβέρνηση και διοίκηση να έχει τολμήσει να πάρει τέτοιες προκλητικές αποφάσεις.

Συναδέλφισσες-οι,

Όλα αυτά που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες, κάποιοι τα βαπτίζουν αναγκαία και μέρος του σχεδίου εξυγίανσης και διάσωσης των ΕΛΤΑ. Η αλήθεια όμως είναι ότι βρήκαν και κάνουν και όπως η κυβέρνηση προσπαθεί με επικοινωνιακά τρικ να κοροϊδέψει τον κόσμο, έτσι και σε εμάς υπάρχουν κάποιοι γυρολόγοι, που τάζουν λεφτά μέσω της εθελουσίας, παζαρεύουν θέσεις, μεταθέσεις και δεν τους καίγεται καρφί για το τι γίνεται πραγματικά στον Οργανισμό.

  • Είναι αυτοί που φώναζαν για την καταστροφή των ΕΛΤΑ και τώρα είναι κρυμμένοι!
  • Είναι αυτοί που φώναζαν για την αύξηση του διοικητικού κόστους (όταν τοποθετήθηκε η Πρόεδρος και δημιουργήθηκε μια γενική διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού) και στις υπάρχουσες 2 θέσεις πρόσθεσαν και 10 νέες!
  • Είναι οι ίδιοι που φώναζαν για το κλείσιμο κάποιων απογευματινών καταστημάτων, λέγοντας για την οικονομική ζημιά που θα υποστεί ο οργανισμός, σε αντίθεση με τώρα που συμφώνησαν και τα έκλεισαν όλα!
  • Είναι αυτοί που υποστήριζαν ότι το προηγούμενο σχέδιο της διανομής ήταν καταστροφικό, ενώ τώρα που πάει το γράμμα μία στο τόσο δεν μιλούν!
  • Είναι αυτοί που δεν έχουν τολμήσει να βγάλουν μια ανακοίνωση ενάντια στις  πολιτικές και επιχειρησιακές αποφάσεις που παίρνονται εις βάρος των εργαζομένων και του οργανισμού όλο αυτόν τον καιρό!

Ας βάλουν λοιπόν καλά στο μυαλό τους ότι τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια και πολύ σύντομα θα ανακαλύψουν ότι είναι άνθρακας ο θησαυρός και τότε να δούμε που θα βρουν να κρυφτούν όλοι αυτοί που νομίζουν ότι  μας κοροϊδεύουν!!!