28 Ιαν 2017

Το «Club Med» στηρίζει τις ελληνικές θέσεις για την αξιολόγηση

Οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, του λεγόμενου «Club Med», που συναντήθηκαν σήμερα στη Λισαβόνα, εξέφρασαν τη καθαρή στήριξή του στις ελληνικές θέσεις, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Αυτή η στήριξη θα ...
διατυπωθεί και στο κοινό ανακοινωθέν που θα εκδοθεί.
Το «Club Med», μια πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, συνήλθε για δεύτερη φορά, καθώς η πρώτη Σύνοδος των χωρών του ευρωπαϊκού νότου είχε πραγματοποιηθεί πριν από μερικούς μήνες στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη Διακήρυξη της Λισαβόνας, η Ιταλία, η Γαλλία, η Κύπρος, η Ισπανία, η Μάλτα, η Πορτογαλία και η Ελλάδα,  ζητούν έγκαιρο κλείσιμο της αξιολόγησης στη βάση του ευρωπαϊκού κοινοτικού κεκτημένου, με σεβασμό στις συνταγματικές και δημοκρατικές αξίες.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε στο περιθώριο της Συνόδου συνάντηση με τον Φρανσουά Ολαντ κατά την οποία ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε σε σχέση με τη διαπραγμάτευση για το ελληνικό πρόγραμμα, την πάγια θέση της Γαλλίας ότι δεν μπορεί να γίνει προληπτική νομοθέτηση μέτρων από την Ελλάδα.
Πηγή: http://tvxs.gr