28 Ιαν 2017

ΕΜΣ: Κανένας λόγος ανησυχίας για το ελληνικό χρέος

«Κανένα λόγο» ανησυχίας για το ελληνικό χρέος δεν βλέπει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, όπως ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο, στον απόηχο της διαρροής εμπιστευτικής έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που εκτιμά το αντίθετο. «Δεν βλέπουμε κανένα ...
λόγο για μια ανησυχητική αποτίμηση της κατάστασης του ελληνικού χρέους» δήλωσε εκπρόσωπος του ΕΜΣ, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. «Το χρέος της Ελλάδας είναι διαχειρίσιμο, αν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί εφαρμοστούν πλήρως».
Ο ΕΜΣ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε άμεσο σχόλιο για την έκθεση του ΔΝΤ, αλλά υπενθυμίζει πως έχει ήδη δώσει στην Ελλάδα δάνεια «εξαιρετικά ευνοϊκά μακροπρόθεσμα» και ότι, επίσης, μόλις έχει πάρει μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους της βραχυπρόθεσμα.
«Η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν για μια φιλόδοξη δημοσιονομική τροχιά στη διάρκεια του προγράμματος, που είναι αξιόπιστη» υπογραμμίζει.
Η Ευρώπη έχει, εξάλλου, «σαφώς δεσμευθεί να υποστηρίξει την Ελλάδα με μια επιπλέον ελάφρυνση του χρέους» αν χρειαστεί μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018, υπό την προϋπόθεση ότι η Αθήνα θα έχει υιοθετήσει όλες τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις.
Ο ΕΜΣ σημειώνει τέλος πως τα δημοσιονομικά αποτελέσματα του της Ελλάδας το 2016 «ήταν καλύτερα από ό,τι αναμενόταν».
Πηγή: http://www.newsbeast.gr