28 Ιαν 2017

Φάμελλος: Σε μείωση φορολογίας και αύξηση κοινωνικής πολιτικής το πλεόνασμα του προϋπολογισμού

«Το πλεόνασμα του προϋπολογισμού θα κατευθύνεται στη μείωση της φορολογίας και την αύξηση της κοινωνικής πολιτικής» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στο 34ο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ. Αναφερόμενος στο ...
περιουσιολόγιο σημείωσε ότι είναι βασικό εργαλείο για τον έλεγχο της φοροδιαφυγής και του Πόθεν Έσχες και ότι «δεν θα προκαλέσει νέες φορολογικές επιβαρύνσεις αλλά πιθανότατα θα διευρύνει τη φορολογική βάση». Επίσης, θα βοηθήσει «στην αναμόρφωση του ΕΝΦΙΑ, με στόχο την ελάφρυνση της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας και της πρώτης κατοικίας».
Για την τροπολογία για την ενεργειακή αυτονόμηση είπε ότι θα υπάρξει εγκύκλιος που θα διευκρινίζει ότι μιλάμε «για αδειοδοτημένο σύστημα θέρμανσης που θα προκύπτει μετά από αντίστοιχη μελέτη μηχανικού που θα βεβαιώνει την επάρκεια θέρμανσης του διαμερίσματος σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία». Μιλώντας για τους δασικούς χάρτες σημείωσε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει κινδυνολογία σε ότι αφορά στην ιδιοκτησία. Μάλιστα δεν θα υπάρχει τέλος αντιρρήσεων για τους ιδιοκτήτες που θέλουν να υποβάλλουν αντίρρηση, οι οποίοι βρίσκονται εντός οικισμών, εντός εποικισμών και εντός οριοθετημένων περιοχών. Σε σχέση με τους νόμους που ίσχυαν από το 1998 για τους δασικούς χάρτες αυτός που εφαρμόζεται τώρα έχει 15 ημέρες περισσότερες για ανάρτηση και παρατηρήσεις και 10% μικρότερα τέλη αντιρρήσεων». Για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ ιι» είπε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός θα ανέρχεται στα 400 εκ. ευρώ και για για πρώτη φορά δεν είναι διαχειριστής οι τράπεζες αλλά το ΕΤΕΑΝ. Τέλος, κάλεσε όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν «ότι τα μέτρα που θέλουν να επιβάλουν οι δανειστές είναι αντιπαραγωγικά και αντιαναπτυξιακά».
Πηγή: http://www.newsbeast.gr