29 Δεκ 2016

Αγνοείται εδώ και τρεις ημέρες ο Έλληνας πρεσβευτής στη Βραζιλία

H αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο ανακοίνωσε πως αγνοείται εδώ και τρεις ημέρες ο Έλληνας πρεσβευτής στη Βραζιλία Κυριάκος Αμοιρίδης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρεσβευτής της Ελλάδας εξαφανίστηκε προ τριών ημερών και την υπόθεση διερευνά ...
η υπηρεσία ανθρωποκτονιών του Ρίο Ντε Τζανέιρο.
Αξιωματούχος της πρεσβείας ανέφερε πως επικοινώνησε μέσω γραπτών μηνυμάτων με τον πρέσβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, επισημαίνοντας πως «δεν ήταν βέβαιος ότι ήταν ο ίδιος που απαντούσε στα μηνύματα».
Ο 59χρονος διπλωμάτης διετέλεσε πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπηρετεί πρέσβης στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο του 2015.
Την εξαφάνιση του κ. Αμοιρίδη επιβεβαίωσε και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με σχετική ανακόινωση, στην οποία αναφέρεται:
"Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια ενημερώθηκε, χθες, από τους οικείους του Πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία, κ. Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από την Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.
Κατόπιν άμεσων ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμοδίων Αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση. Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Πρεσβεία στην Μπραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιανικές αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες".
Πηγή: http://tvxs.gr