3 Δεκ 2016

Νέα 48ωρη απεργία της ΠΝΟ ώς τα ξημερώματα της Τρίτης

Νέα 48ωρη απεργία προκήρυξε πριν από λίγη ώρα η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας η οποία ξεκινά αύριο τα ξημερώματα και θα ολοκληρωθεί το πρωί της Τρίτης. Η νέα κινητοποίηση θα συνοδευτεί από πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας ...
έξω από το υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής όπου τα μέλη της ΠΝΟ θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό ώστε να τον ενημερώσουν για τα φλέγοντα θέματα του κλάδου. Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της διοίκησης της ΠΝΟ, όπου συζητήθηκαν τα θέματα του ασφαλιστικού και φορολογικού. «Η διοίκηση αφού έλαβε υπόψη της την αδιάλλακτη και ανυποχώρητη θέση της Κυβέρνησης, αποφάσισε να κλιμακώσει τον αγώνα της με την πραγματοποίηση νέας 48ωρης πανελλαδικής απεργίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων που θα αρχίζει την 06.01 ώρα της 4 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Κυριακή και θα λήγει την 6 Δεκεμβρίου 06.00 ημέρα Τρίτη και ώρα 06:00, με προοπτική κλιμάκωσης, οπότε και όλα τα πλοία θα παραμείνουν με δεμένους κάβους και δεν θα εκτελεστεί κανένα να δρομολόγιο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.
Στο ίδιο κείμενο μάλιστα, χαρακτηρίζονται ως απαράδεκτες και κατακριτέες από κάθε άποψη οι «μεθοδεύσεις των μετρημένων στα δάκτυλα του ενός χεριού εταιρειών, όπως η HELLENIC SEAWAYS και η πλοιοκτήτρια του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΩΤΕΑΣ», για τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού στα πληρώματα των πλοίων τους, καθώς και τους λοιπούς εξωθεσμικούς παράγοντες, οι οποίοι για τα ίδια αυτών συμφέροντα υπονομεύουν τον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών, δημιουργώντας συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού».
Σύμφωνα πάντα με τα μέλη της ΠΝΟ, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αφορούν κυρίως την διάλυση του ΝΑΤ, την αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των πλοίων σε βάρος της ασφάλειας των δρομολογίων και των επιβατών, τις μειωμένες συντάξεις, την διαρκώς αυξανόμενη ανεργία του κλάδου, την ανασφάλιστη εργασία αλλά και την συνεχή παραβίαση των όρων εργασίας.
Αυτό που επιχειρείται, επισημαίνουν τα μέλη της ΠΝΟ, είναι η εξάρθρωση και εκμηδενισμός των δικαιωμάτων του κλάδου, η υπερφορολόγηση των ναυτικών, η οποία θα αποτελέσει και το τελειωτικό κτύπημα αλλά και η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των υπευθύνων και του Κράτους. Η διοίκηση της ΠΝΟ πάντως, ζητά την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση των ελλήνων εργαζομένων στον δίκαιο αγώνα τους.
Πηγή: http://tvxs.gr