3 Δεκ 2016

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση να διασφαλίσει την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων

Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να δώσουν καθαρές απαντήσεις για τις συνακροάσεις των τηλεφωνικών κέντρων των κομμάτων, υπογραμμίζει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην «Εφ. Συν». Επίσης, χαρακτηρίζει ...
την υπόθεση «πολύ σοβαρή» και καλεί την κυβέρνηση να εντοπίσει τους υπαίτιους ώστε να διασφαλιστεί το απόρρητο των συνδιαλέξεων. Για το ζήτημα της αξιολόγησης, ο γεν. γραμματέας θεωρεί ότι ανεξάρτητα πως θα κλείσει, «ένα τέταρτο μνημόνιο βρίσκεται επάνω στο τραπέζι», με νέα επίθεση σε εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Μάλιστα, στη βάση αυτού του «αντιλαϊκού ευρωπαϊκού κεκτημένου», όπως το προσδιορίζει, εντάσσει και την τροπολογία της νέας υπουργού Εργασίας για την απελευθέρωση της δράσης των «δουλεμπορικών γραφείων που εκμεταλλεύονται τις στρατιές των ανέργων».
Για τα προβλήματα που εκδηλώνονται στο ζήτημα της αξιολόγησης, σημειώνει ότι οφείλονται στην αντιπαράθεση Γερμανίας και ΔΝΤ για το τι θα γίνει με το χρέος μετά το 2018 που λήγει το «ελληνικό πρόγραμμα».
Σε ό,τι αφορά το σενάριο των πρόωρων εκλογών, ο κ. Κουτσούμπας, εκτιμά ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία, γεγονός όμως, που δεν εξαρτάται, όπως σημειώνει, από την ίδια αλλά και από την πορεία της κρίσης, της ΕΕ και της ευρωζώνης. «Σε διαφορετική περίπτωση μια ηρωική έξοδος θα είναι επιλογή, στη λογική να «σώσει ότι σώζεται», «εκλογικά, με διακύβευμα των εκλογών ποιός θα υλοποιήσει το επόμενο πακέτο μέτρων», επισημαίνει.
Πηγή: http://tvxs.gr