24 Νοε 2016

Ο ΣΕΒ ξαναχτυπά ταυτιζόμενος με το ΔΝΤ

Ίδια Γραμμή
Σε απόλυτη ταύτιση με τη «συνταγή» του ΔΝΤ φαίνεται να οδεύει ο ΣΕΒ, ο οποίος ξαναχτυπά ζητώντας μείωση του αφορολόγητου ορίου. Η νέα παρέμβαση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων έρχεται αμέσως μετά την δημόσια τοποθέτησή του υπέρ της ανάγκης ...
υπερίσχυσης των επιχειρηματικών συμβάσεων έναντι των κλαδικών - μια τοποθέτηση, που επίσης κινείται στον ίδια γραμμή με το ΔΝΤ και βρίσκεται κόντρα στην θέση των υπολοίπων κοινωνικών εταίρων και εργοδοτικών ενώσεων.
Το αίτημα για μείωση του αφορολόγητου ορίου περιλαμβάνεται στο εβδομαδιαίο δελτίο του ΣΕΒ που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Η αυξανόμενη υπερφορολόγηση της οικονομίας έχει ήδη προσεγγίσει την επικίνδυνη ζώνη. Ένα διογκούμενο κύμα πολιτών και επιχειρήσεων, μπορεί ανά πάσα στιγμή, ιδίως το 2017, να αντιμετωπίσουν αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους, με δυσάρεστες επιπτώσεις για τη σταθερότητα και τη συνοχή της κοινωνίας.
Η διάρθρωση της φορολογίας πρέπει να αναθεωρηθεί με το φορολογικό βάρος να κατανέμεται σε περισσότερους ώμους, παίρνοντας λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους. Προς αυτή την κατεύθυνση, επιβάλλεται η μείωση του αφορολόγητου, των φορολογικών συντελεστών στον φόρο νομικών προσώπων και του μη μισθολογικού κόστους, ώστε να δοθεί ώθηση στη δημιουργία εισοδημάτων και θέσεων εργασίας και να ανατραπεί η μη ισόρροπη κατανομή βαρών που δρα ανασταλτικά στην υγιή αύξηση των φορολογικών εσόδων».
Την περαιτέρω μείωση του αφορολογήτου ορίου - με στόχο επίσης τη «διεύρυνση της φορολογικής βάσης» - έχει ζητήσει επανειλημμένα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, παρ' ότι πρόκειται για αίτημα που απορρίπτεται από την κυβέρνηση.
Πηγή: http://tvxs.gr