24 Νοε 2016

ΕΡΤ: 50 χρόνια Ελληνική Τηλεόραση

Αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων
Τα 50 χρόνια της Ελληνικής Τηλεόρασης τιμούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με μια αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων. Τον σχεδιασμό του επετειακού γραμματοσήμου, το οποίο κυκλοφόρησε σήμερα, επιμελήθηκε η ζωγράφος και χαράκτρια, Μυρσίνη Βαρδοπούλου....


Το 2016 η Ελληνική Τηλεόραση συμπλήρωσε μισό αιώνα ζωής. Πενήντα χρόνια γεμάτα πολιτισμό, τέχνη, ενημέρωση, αθλητισμό, αξέχαστες μοναδικές σειρές που άφησαν εποχή.
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τιμούν τα πενήντα χρόνια της Ελληνικής Τηλεόρασης εκδίδοντας Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «ΕΡΤ: 50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ».

Γραμματόσημα, εικονογραφημένοι φάκελοι και Λευκώματα βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών και παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στον κοινό στόχο ΕΡΤ και ΕΛΤΑ για την παροχή καθολικής υπηρεσίας προς τους Έλληνες πολίτες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων δικτύων των δύο οργανισμών. Πρόσθεσε επίσης ότι τα 50 χρόνια της δημόσιας τηλεόρασης, που τιμώνται και με την έκδοση του επετειακού γραμματοσήμου, σηματοδοτούν την ανοδική πορεία της μετά την αποκατάσταση της κανονικότητας.

Ως παράδειγμα γόνιμης και αποδοτικής συνέργειας μεταξύ δημοσίων φορέων χαρακτήρισε την έκδοση του γραμματοσήμου ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, τονίζοντας ότι «η λειτουργία του δημοσίου πρέπει να είναι ταχεία και αποτελεσματική για το καλό του πολίτη».
Την ιδιαίτερη χαρά των ανθρώπων της ΕΡΤ για την κυκλοφορία του γραμματοσήμου, εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Λάμπης Ταγματάρχης, ο οποίος επεσήμανε ότι οι υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες οι δημόσιες υπηρεσίες είναι αναντικατάστατες.
Στην πολυετή πορεία και κοινωνική προσφορά της ΕΡΤ και των ΕΛΤΑ αναφέρθηκε η Πρόεδρος των Ελληνικών Ταχυδρομείων Ευφροσύνη Σταυράκη, η οποία έκανε ιδιαίτερη μνεία στη δυνατότητα των δύο οργανισμών να αντιμετωπίζουν τις σύγχρονες προκλήσεις και να προχωρούν με επιτυχία στη νέα εποχή.
«Εθνικό κεφάλαιο» χαρακτήρισε τους δύο οργανισμούς ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ Ιωάννης Ζαρολιάγκης, τονίζοντας ότι μέσα από αυτό το πρίσμα πρέπει να διαφυλάσσονται και να αναπτύσσονται.
Η καταξιωμένη ζωγράφος και χαράκτρια, Μυρσίνη Βαρδοπούλου επιμελήθηκε τον σχεδιασμό του επετειακού γραμματοσήμου που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου σε όλα τα ταχυδρομικά καταστήματα της χώρας για τους φιλοτελιστές και όχι μόνο.
Μετά την εκδήλωση ο υπουργός Νίκος Παππάς ενημερώθηκε από στελέχη της ΕΡΤ για την δραστηριοποίηση της στα Nέα μέσα και στις καινοτόμες τεχνολογίες της υβριδικής τηλεόρασης.
Πηγή: http://www.ert.gr