16 Νοε 2016

Εργασιακό: Αντίθετη η κυβέρνηση σε αύξηση ομαδικών απολύσεων

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, με τους εκπροσώπους των θεσμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας παρουσίασε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης ...
για τα εργασιακά και υποστήριξε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα, με στόχο να αποκτήσουν ουσιαστικό περιεχόμενο οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εκφράστηκε ισχυρή αντίθεση του υπουργείου Εργασίας σε οποιαδήποτε αλλαγή του ορίου των ομαδικών απολύσεων.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας υποστήριξε τεκμηριωμένα ότι το ελληνικό δίκαιο είναι πλήρως συμβατό με το ενωσιακό σε σχέση με τις ομαδικές απολύσεις.
Το Υπερταμείο στη συνάντηση Τσακαλώτου - θεσμών
Η πρόοδος που έχει σημειωθεί ως προς τα θέματα της διαμόρφωσης του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας («Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων»), καθώς και της διαδικασίας σύστασης και στελέχωσης του διοικητικού συμβουλίου της, συζητήθηκε το απόγευμα της Τρίτης κατά την συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των Θεσμών.
Όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου, στόχος, βάσει των συμφωνηθέντων, είναι τα θέματα αυτά να έχουν κλείσει έως το τέλος του έτους.
Οι επαφές των επικεφαλής των κλιμακίων θα διαρκέσουν περίπου μία εβδομάδα και η κυβέρνηση επιζητεί να υπάρξει μία συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) έως το EuroWorking Group στις 28 Νοεμβρίου, προκειμένου μετά το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου να ληφθούν οι αποφάσεις για τη διευθέτηση του χρέους και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Πηγή: http://tvxs.gr