22 Σεπ 2016

Θυμό, απογοήτευση κι ανησυχία καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

Θυμό, απογοήτευση κι ανησυχία καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις. Αρνητικά συναισθήματα κυρίως και μειωμένες προσδοκίες εξόδου από τα μνημόνια εκφράζουν οι ερωτηθέντες στην έρευνα «ΣΦΥΓΜΟΣ» της PRORATA για λογαριασμό της ...
«Εφημερίδας των Συντακτών».
Στην ερώτηση «ποιά συναισθήματα εκφράζουν καλύτερα το πως νιώθετε;», το 42% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει ότι νιώθει κυρίως θυμό, το 25% αγωνία, το 16% φόβο, το 12% ελπίδα κι ένα 5% τίποτα από τα παραπάνω.

Στο μεταξύ στη δημοσκόπηση της Marc, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, αναδεικνύεται επίσης η ανησυχία των πολιτών για το αύριο.
Το 83,1% φαίνεται να ανησυχεί για τα χειρότερα, με μόλις το 12% να διατηρεί την ελπίδα του ότι έρχονται καλύτερες μέρες.

Στο ερώτημα ποιά λέξη απηχεί την στάση των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση απάντησαν σε ποσοστό 37,7% απογοήτευση ενώ το 34% οργή.

Όσον αφορά στην αξιολόγηση της πορείας της κυβέρνησης, το 83,8% δηλώνει ότι την κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, ενώ ένα 34% θεωρεί ότι η ΝΔ θα κυβερνούσε καλύτερα με ένα ίδιο ποσοστό να δηλώνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κυβερνούσε χειρότερα.

Ικανοποιημένοι από την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ εμφανίζονται το 13,2% των πολιτών ενώ το 72% εμφανίστηκε δυσαρεστημένο. Ερωτηθέντες για το εάν τους ικανοποίησε η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, «όχι και μάλλον όχι» απαντά το 51,4% και «ναι και μάλλον ναι» το 31,8%.
Στο ερώτημα ποιος έχει το καλύτερο σχέδιο, το 15,2% απαντά ο Αλέξης Τσίπρας και το 33,7% ο Κυρ. Μητσοτάκης. Ιδιαίτερα υψηλό, όμως, είναι το ποσοστό αυτών που εμφανίζονται δυσαρεστημένοι και με το ΣΥΡΙΖΑ και με την ΝΔ, καθώς το 45,9% απάντησε «κανένας ιδιαίτερα».
Η έρευνα της Marc είναι πανελλαδική και διεξήχθη από τις 19 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων.
Πηγή: http://tvxs.gr