26 Σεπ 2016

Στις 4 Δεκεμβρίου το δημοψήφισμα στην Ιταλία

Στις 4 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί στην Ιταλία το δημοψήφισμα που αφορά στις προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές, οι οποίες έχουν ήδη εγκριθεί από το κοινοβούλιο, όπως αποφάσισε, σήμερα, το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ρέντσι. Το συγκεκριμένο δημοψήφισμα αφορά κυρίως στη μείωση του αριθμού των γερουσιαστών και την ...
αποδυνάμωση της γερουσίας, την αλλαγή των διαδικασιών για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας και τον περιορισμό των δικαιοδοσιών των περιφερειών.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έχει καλέσει τους ιταλούς να ψηφίσουν «ναι», συνδέοντας, σε μεγάλο βαθμό, το πολιτικό του μέλλον με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Όλες οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, αντιθέτως, έχουν ξεκινήσει την εκστρατεία τους υπέρ του «όχι».
Η Λέγκα του Βορρά και η Ιταλική Αριστερά, τις περασμένες ημέρες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε διαβουλεύσεις, με στόχο την από κοινού επιλογή της καταλληλότερης ημερομηνίας. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα γκάλοπ , το «όχι» διατηρεί, στην φάση αυτή, μικρό προβάδισμα, σε ποσοστό 52%.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή: http://www.enikos.gr