29 Σεπ 2016

Τσακαλώτος: Θέλουμε το 2018 ο κόσμος να είναι περήφανος για την κυβέρνηση της Αριστεράς

«Θέλουμε το 2018 κάποιος στη Γερμανία, στη Θεσσαλονίκη, στην Ιταλία, στον Πύργο να είναι περήφανος για μια κυβέρνηση της Αριστεράς, ότι έκανε τους συμβιβασμούς της, να εξηγήσουμε γιατί χρειαζόταν να κάνουμε αυτούς τους συμβιβασμούς, ...
αλλά συγχρόνως είναι υπερήφανος, υπερήφανη ότι κάναμε αυτό για την πρωτοβάθμια υγεία , ή κάναμε αυτό για την παιδεία, ή κάναμε αυτό για τα δικαιώματα ή τον πολιτισμό», επισήμανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη που έδωσε στο commonality.gr, το site στο οποίο εκφράζονται οι απόψεις της εσωκομματικής τάσης των «53» της οποίας είναι μέλος.
«Εγώ έχω χωρίσει την πολιτική της κυβέρνησης σε τρεις κουβάδες. Ο ένας είναι αυτά που έχουμε συμφωνήσει και πρέπει να τα κάνουμε γρήγορα γιατί εμείς θέλουμε να βγούμε γρήγορα από το πρόγραμμα, ο δεύτερος κουβάς είναι αυτά που είναι υπό διαπραγμάτευση τους επόμενους μήνες και ο τρίτος κουβάς είναι αυτά τα πράγματα που θέλουμε κι εμείς να κάνουμε έτσι κι αλλιώς» εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών.
«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο 2008. Και να έχουμε θετικούς ρυθμούς το 2017 και το 2018, δεν θα είναι βιώσιμη η ανάπτυξη, αν δεν υπάρξει αναπτυξιακή πολιτική», είπε και αναγνώρισε την αργή πορεία των διαπραγματεύσεων, τονίζοντας οτι «δεν είναι αυτός ο δρόμος για να βγούμε οριστικά από την κρίση», αλλά χρειάζεται ένας νέος αναπτυξιακός σχεδιασμός που θα θέσει θεμέλια για ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο.
Εν όψει του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επισημαίνει τη σημασία της ύπαρξης διαφορετικών ιδεολογικών ρευμάτων στο εσωτερικό ενός αριστερού κόμματος και περιμένει από τον εσωτερικό διάλογο, αλλά κυρίως από τη νεολαία, να έρθουν οι τομές εκείνες που θα οδηγήσουν σε ένα οργανωτικό μοντέλο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του 21ου αιώνα.
Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών ομολογεί πως η Αριστερά δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να βρει το ιδανικό μοντέλο για ένα αριστερό κόμμα συμμετοχικό και δημοκρατικό.

Δείτε το βίντεο:
Πηγή: http://www.enikos.gr