17 Απρ 2016

Σβίγκου: Κάποιοι ζητούν εκλογές για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα

«Μετά από 25 χρόνια μπαίνει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής»
«Κάποιοι ζητούν εκλογές για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα», τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Το ΧΩΝΙ» και σημειώνει ότι «η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης αποτελεί μονόδρομο για όλους», υπενθυμίζοντας ότι τη συμφωνία ...
του καλοκαιριού ψήφισε και η αντιπολίτευση. Η κ. Σβίγκου επισημαίνει σχετικά με τη διαπραγμάτευση ότι «οι ελληνικές προτάσεις είναι γνωστές και έχουν δημοσιοποιηθεί από την προηγούμενη Τρίτη», διευκρινίζοντας ότι η όποια «διαφωνία βρίσκεται μεταξύ των θεσμών». Επισημαίνει ακόμη ότι η συμφωνία του Ιουλίου του 2015 έγινε από κοινού με τους θεσμούς και κάνει λόγο για «μεγάλα αποθέματα θράσους» αυτών «που μείωσαν πάνω από 40% μισθούς και συντάξεις, να μιλούν τώρα για κοινωνική καταστροφή".
Ασκώντας κριτική στη ΝΔ, η κ. Σβίγκου αναφέρει ότι «αποδεικνύεται βασιλικότερη του βασιλέως» και ερωτά: «Τι σημαίνει άραγε η συμφωνία της ΝΔ με τις θέσεις του ΔΝΤ στα εργασιακά; Περαιτέρω απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων; Ομαδικές απολύσεις; Γιατί δεν παρουσιάζουν αυτές τις απόψεις με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό;».
Ως προς το προσφυγικό, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «πρόκειται για μια περίπλοκη κατάσταση, και χρειάζεται ψυχραιμία από όλους», για να τονίσει πως «το τελευταίο πράγμα που έχουν ανάγκη οι πρόσφυγες είναι ψεύτικες ελπίδες, παραπληροφόρηση ως προς τα πραγματικά δεδομένα και μικροπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες τους».
Σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, υπογραμμίζει ότι «μετά από 25 χρόνια μπαίνει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής». «Ορισμένα κέντρα προσπάθησαν να την μπλοκάρουν», συνεχίζει και προσθέτει ότι «τα σχέδια αυτά έπεσαν στο κενό, ακριβώς επειδή η ρύθμιση έρχεται να επιβάλει τη νομιμότητα και να σπάσει το απόστημα της διαπλοκής».
Πηγή:http://www.newsbeast.gr