17 Απρ 2016

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να συνηγορήσει υπέρ του ΔΝΤ

«Συμπαρατάσσεται με τη διαπλοκή. Ο καθείς και τα όπλα του» 
Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει το Μαξίμου μετά τη σημερινή συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στην εφημερίδα Real News. Το Μαξίμου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι  «ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να συνηγορήσει υπέρ του ΔΝΤ, και να συμπαραταχθεί με την διαπλοκή, ενώ όσον αφορά την ...
ατάκα του ότι «σε λίγο δεν θα τολμούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ» το Μαξίμου αναφέρει «ότι είναι κλεμμένη».
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:
«Ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να συνηγορήσει υπέρ του ΔΝΤ, και να συμπαραταχθεί με την διαπλοκή.
Στην σημερινή του συνέντευξη στην Real News, o κ. Μητσοτάκης:
· Υιοθετεί πλήρως τις θέσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα.
· Προτείνει μειώσεις συντάξεων και απολύσεις - τις οποίες κρύβει υπό τον εύφημο τίτλο «συμφωνία αλήθειας»
· Εκφράζει την αγωνία του για την πορεία της χώρας - χωρίς λέξη για τα 63 δις μέτρα που επέβαλλαν οι κυβερνήσεις του κόμματός του, υπογράφοντας λευκά χαρτιά στους δανειστές και καταστρέφοντας το 25% του ΑΕΠ.
· Ζητάει άμεσα εκλογές - για να μείνει ακέραιη η διαπλοκή στον τόπο.
Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στην συνέντευξη αυτή, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει "κουτσομπολιά" τα σχέδια στελεχών του ΔΝΤ για πρόκληση πιστωτικού γεγονότος στη χώρα, προσποιείται ότι έχει ξεχάσει ότι το κόμμα του είχε ψηφίσει την συμφωνία του Ιουλίου,- αφού, προηγουμένως, η ΝΔ είχε αποδεχτεί, ως κυβέρνηση, 20 δις περισσότερα μέτρα, αναφέρεται γενικά και αόριστα σε "ισοδύναμα μέτρα" δίχως να κατονομάζει κανένα. Σε ένα μόνο σημείο είναι αρκετά διαφωτιστικός : στη στήριξη του στον κ. Παπασταύρου, φτάνοντας στο σημείο να αποκαλεί "θεσμική εκτροπή" τις κατηγορίες εναντίον του.
Τέλος, σε ότι αφορά την ατάκα του κ. Μητσοτάκη "σε λίγο δεν θα τολμούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ", αρχικά προβληματιστήκαμε για το ύφος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια, όμως, θυμηθήκαμε ότι είναι κλεμμένη –και αυτή- από πρωτοσέλιδο γνωστής εφημερίδας γνωστού συγκροτήματος. Η ευθυγράμμιση του κ. Μητσοτάκη με συγκεκριμένα κέντρα διαπλοκής, είναι εμφανής ακόμα και σε λεκτικό επίπεδο.
Την ώρα που η κυβέρνηση εργάζεται για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την απαλλαγή της χώρας από την κηδεμονία των δανειστών, ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να συνηγορήσει υπέρ του ΔΝΤ, αλλά και να συμπαραταχθεί με την διαπλοκή. Ο καθείς και τα όπλα του».
Πηγή:http://www.newsbeast.gr