20 Νοε 2015

Ξεπαγώνει το πρόστιμο των 78 εκατ. ευρώ που «έκαψε» την Σαββαϊδου

Μετά την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαϊδου εξαιτίας της ποινικής έρευνας σε βάρος της για την επανεξέταση και το πάγωμα προστίμου 78 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία Gennet ΑΕ, ο προσωρινός αναπληρωτής της στη θέση του γ.γ. Εσόδων Ιωάννης Μπάκας...
διέταξε σήμερα την ακύρωση της επανεξέτασης του προστίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μπάκας επικαλούμενος νομικές διατάξεις, αναφέρει στην απόφασή του πως ο επανέλεγχος αυτός δεν έπρεπε να διαταχθεί από την κ. Σαββαΐδου, επιβαρύνονατς τη θέση της πρώην γ.γ. Εσόδων.
Υπενυμίζεται ότι η Κατερίνα Σαββαΐδου παύθηκε από τα καθήκοντα της με κυβερνητική απόφαση εξαιτίας αυτής της υπόθεσης και η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για απόπειρα απιστίας στην υπηρεσία, κατηγορία που απαγγέλθηκε σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
Η δικογραφία σε βάρος της κ. Σαββαΐδου, σχηματίστηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς μετά από διαδικτυακό δημοσίευμα τον περασμένο Αύγουστο, το οποίο αναφέρονταν σε εμπλοκή της κ. Σαββαΐδου στο θέμα του προστίμου, το οποίο ουσιαστικά με την εντολή για επανέλεγχο δεν έχει καταστεί απαιτητό. Στο δημοσίευμα αναφερόταν επίσης πως για την συγκεκριμένη εταιρεία εκκρεμεί δικογραφία που αφορά κατηγορία τοκογλυφίας, καθώς φέρεται να δάνειζε άλλη εταιρεία με υπέρογκα επιτόκια.
Η κ. Σαββαΐδου παρέδωσε στους εισαγγελείς υπόμνημα στο οποίο αρνήθηκε οποιαδήποτε ποινική ευθύνη της στην υπόθεση του επίμαχου προστίμου.
Πηγή:http://tvxs.gr