20 Νοε 2015

Ασυλία σε όσους κατέχουν όπλα παράνομα δίνει η αστυνομία του Λονδίνου

Μία εβδομάδα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι όσοι δεχτούν να παραδώσουν στις αρχές, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, τα όπλα που κατέχουν παρανόμως, δεν θα διωχθούν ποινικά. Η παράδοση θα γίνει από τις 7 το πρωί της Δευτέρας,...
23 Νοεμβρίου, μέχρι τις 23.00 της Κυριακής, 6 Δεκεμβρίου και θα δώσει την ευκαιρία στους Λονδρέζους να δώσουν με ασφάλεια τα πυροβόλα όπλα, τα ψεύτικα όπλα και τα πυρομαχικά που κατέχουν, φέρνοντάς τα σε κάποιο αστυνομικό τμήμα", ανακοίνωσε η αστυνομία.
Όσοι συμμετάσχουν στην "επιχείρηση" αυτή μπορούν να παραμείνουν ανώνυμοι και θα έχουν ασυλία, δηλαδή δεν θα τους ασκηθεί δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή. Ωστόσο, όλα τα όπλα θα εξεταστούν και ορισμένα θα περάσουν από βαλλιστικό έλεγχο.
«Ζητάμε από τους Λονδρέζους να παραδώσουν τα όπλα για να μην πέσουν σε λάθος χέρια" εξήγησε ο αστυνομικός διευθυντής Στίβεν Κλέιμαν. "Τα τραγικά γεγονότα της περασμένης εβδομάδας στο Παρίσι οδήγησαν αναπόφευκτα στην αύξηση του επιπέδου συναγερμού στους δρόμους της πρωτεύουσας", πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στα ψεύτικα όπλα που ζητά επίσης να παραδοθούν, είπε ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν "φόβο και πανικό" και η ανάπτυξη ένοπλων αστυνομικών σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να έχει "τραγικές συνέπειες".
Πέρσι, η αστυνομία του Λονδίνου οργάνωσε μια πρώτη επιχείρηση "συλλογής όπλων" και κατάφερε να συγκεντρώσει 350 όπλα και 12.300 φυσίγγια.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr