29 Σεπ 2015

Τα στοιχεία και οι καταθέσεις που «έδεσαν» τον Λιακουνάκο

Δυο καταθέσεις μαρτύρων αλλά και στοιχεία που ήρθαν από το Μονακό και αφορούν στην off - shore Interaction με την οποία συνδέεται «έδεσαν» τον Θωμά Λιακουνάκο και έφεραν την έκδοση του εντάλματος και τη...
σύλληψή του. Ο Θωμάς Λιακουνάκος που αρνείται ότι δωροδόκησε πολιτικούς ή άλλους αξιωματούχους πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή. Μέχρι τότε θα βρίσκεται υπό κράτηση.Τα στοιχεία δείχνουν ότι από την Σουηδική εταιρία Ericson η οποία προμήθευσε τη χώρα μας με 4 ιπτάμενα ραντάρ, τα οποία θα τοποθετούνταν στα αεροσκάφη Εμπραέρ (βραζιλιάνικης καταγωγής) «φεύγουν» χρήματα για την Interaction, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.
Από αυτήν την εταιρία, τα χρήματα διακινούνται προς δύο ακόμη: Την εταιρία «Χάιγουντ» και την εταιρία «Ρέα». Διαχειριστής της Χάιγουντ, είναι ο ήδη κατηγορούμενος σε άλλο εξοπλιστικό πρόγραμμα, Γιώργος Καμάρης, ο οποίος εκλήθη από την ανακρίτρια Μπράτη και φέρεται να αποκάλυψε ότι πραγματικός ιδιοκτήτης της Χαιγουντ είναι ο Γιάννης Σμπώκος, πρώην γραμματέας της γενικής διεύθυνσης εξοπλισμών, επί Άκη Τσοχατζόπουλου. Αναφορικά με την εταιρεία ΡΕΑ κατηγορούμενος σε άλλη υπόθεση για τα εξοπλιστικά προγράμματα έχει καταθέσει ότι έπαιρνε εντολές για τη διακίνηση των χρημάτων από τον Γ. Καμάρη.

Τα παραπάνω στοιχεία προστέθηκαν στην κατάθεση του πρώην στελέχους της Ericsson, Λις Ολοφ Νένζελ, o οποίος φέρεται ως διαχειριστής των μαύρων ταμείων της εταιρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νένζελ εμφανίστηκε οικειοθελώς στην ανακρίτρια και φέρεται να έδωσε στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών από τους οποίους «έφυγαν» εμβάσματα και κατέληξαν σε λογαριασμούς της Interaction στην τράπεζα HSBC στο Μονακό.
Τα ιπτάμενα ραντάρ που κόστισαν 530 εκ. ευρώ
Το πρόγραμμα του ιπτάμενου ραντάρ Erieye ενεργοποιήθηκε το 1999 με την εκταμίευση της προκαταβολής από το ελληνικό Δημόσιο προς την Ericsson. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπεγράφη μεταξύ του υπουργείου Άμυνας επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου με τις Ericsson και Embraer και κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο πάνω από 530 εκατ. ευρώ.
Τι υποστηρίζει ο Λιακουνάκος 
Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας, Θωμάς Λιακουνάκος αρνείται, σε ανακοίνωσε που εξέδωσε, ότι δωροδόκησε πολιτικούς και αξιωματούχους.
Η ανακοίνωση: 
Προκαλεί εύλογη εντύπωση, το γεγονός ότι επελέγη αυτή η «πρακτική» βεβιασμένης «απολογίας μου», καθόσον:
α) Ήμουν πάντοτε, αποδεδειγμένα, στη διάθεση των δικαστικών αρχών.
β) Δεν είχε ασκηθεί, εξ αρχής, σε βάρος μου, και στα πλαίσια της παρούσης υποθέσεως, η οποιαδήποτε ποινική δίωξη.
γ) Δεν έχω δωροδοκήσει, όπως κατ΄ επανάληψη έχω δηλώσει οιονδήποτε κρατικό αξιωματούχο.
δ) Όλη η επαγγελματική μου δραστηριότητα ήταν ανέκαθεν διαφανής και νόμιμη και τα εισοδήματά μου εμφανή και φορολογητέα στην Ελλάδα.
Προφανώς, εξομοιώνονται, άδικα, πρόσωπα και πρακτικές, στον χώρο των εξοπλιστικών συμβάσεων και παραγνωρίζεται ότι εγώ, προσωπικά, καθώς και οι εταιρείες συμφερόντων μου, έχουμε υποστεί 155 φορολογικούς ελέγχους που διενήργησαν 594 ελεγκτές των φορολογικών αρχών από τους οποίους (ελέγχους) , ουδέποτε, προέκυψε κάτι επιλήψιμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο την τελευταία 15ετία έχουμε καταβάλει στο ελληνικό δημόσιο φόρους ύψους 155 εκατ. ευρώ.
Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει στο ακέραιο το έργο της και θα αγνοήσει τις διάφορες Κασσάνδρες που πανηγυρίζουν, δημόσια, για τη σύλληψή μου, αδιαφορώντας για τους 3.500 εργαζόμενους στις εταιρείες μου και το μέλλον αυτών».
Πηγή:http://tvxs.gr