29 Ιουλ 2015

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ανοίξει την αυλαία της Κεντρικής Επιτροπής αύριο στις 10:00

Ως η ώρα των αποφάσεων για το πως θα πορευτεί από εδώ και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ ορίζεται η αυριανή μέρα, με τον Αλέξη Τσίπρα να ανοίγει με ομιλία του στο Σινέ Κεραμικός τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, ...στις 10 το πρωί. Η Κεντρική Επιτροπή θα αποφανθεί πότε θα συγκληθεί το συνέδριο και εάν θα είναι έκτακτο ή διαρκές.
Όπως έγινε γνωστό, στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η πλειοψηφία επέμεινε στην πρόταση για συντεταγμένες διαδικασίες και έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβρη, ενώ κατόπιν αιτήματος της Αριστερής Πλατφόρμας για άμεση απόφαση, κατατέθηκαν προτάσεις για εσωτερικό δημοψήφισμα ή διαρκές συνέδριο τις επόμενες μέρες.
Την τελική απόφαση θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας εκατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τη Δευτέρα, ζήτησε τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ το συντομότερο δυνατόν.  «Με την απόφαση της συνόδου κορυφής, έκλεισε ένας κύκλος εξάμηνης πολιτικής πρωτοβουλίας. Ο κύκλος αυτός πρέπει να αποτιμηθεί διεξοδικά. Να συζητηθούν ανοιχτά τα αποτελέσματα που πέτυχε η κυβέρνηση. Να συζητηθούν επίσης τα λάθη που κάναμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
«Η στρατηγική μας πρέπει να αποσαφηνιστεί με νηφαλιότητα και ωριμότητα, μέσα από συντεταγμένες διαδικασίες που εμπλέκουν το σύνολο των κομματικών δυνάμεων», τόνισε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι «η υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε την ενότητα του κόμματος».
Πηγή:http://tvxs.gr