13 Μαρ 2015

Γλέζος: Δεν ήμουν ποτέ απέναντι στην κυβέρνηση

«Να καταπιούν την γλώσσα τους όσοι λένε ότι είμαι απέναντι στην κυβέρνηση». Με τη φράση αυτή θέλησε να βεβαιώσει τη στήριξή του στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και...
ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό.Αν και παραδέχθηκε ότι σε ορισμένα σημεία υπάρχει διαφορά απόψεων, εκτίμησε ότι οι όποιες διαφορές θα λυθούν και ξεκαθάρισε: «Δεν ήμουν ποτέ απέναντι στην κυβέρνηση, ούτε τώρα». Στη συνέχεια εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην «κυβέρνηση του λαού» και στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ταυτοποιείται με την ιστορία».


Ερωτηθείς αν συζητήθηκε με τον πρωθυπουργό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην ώρα του. Σχολίασε μόνο ότι το θέμα «αντιμετωπίζεται από μερικούς ως άλλοθι απέναντι σε άλλα ζητήματα».
Η σημερινή συνάντηση του Μανώλη Γλέζου με τον πρωθυπουργό είναι η πρώτη μετά το άρθρο του ευρωβουλευτή στο οποίο είχε ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό επειδή «η εξαγγελία της κυβέρνησης» να καταργήσει την Τρόικα και τις συνέπειές της δεν έχει γίνει ακόμα πράξη. Το εν λόγω άρθρο είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση.
Τσίπρας: Σήμερα ήταν μια θετική μέρα
Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι με το Μανώλη Γλέζο είχαν μια ουσιαστική και απο καρδιάς συζήτηση και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για έναν απλό ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένα «σύμβολο αγώνων του ελληνικού λαού».
Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε και τα σχετικά tweets:

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε στη συνέχεια ότι «βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο», αλλά δήλωσε αισιόδοξος ότι «θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας, στη λαϊκή εντολή, αλλά και στον όρκο μας να τιμήσουμε αυτούς τους αγωνες και να ξαναδώσουμε στην πατρίδα μας λαϊκή κυριαρχία, ανεξαρτησία και προκοπή».
Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επαφές του με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Κομισιόν, Μάρτιν Σουλτς και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αντίστοιχα και πρόσθεσε ότι «σήμερα ήταν μια θετική μέρα». 
Πηγή:http://tvxs.gr